De ce vrem sa ne indragostim?

 

1467373_454592241328005_924382900_nDa, mi-am pus poza. Am pus si titlu’ pe care l-am ,,imprumutat”… putin.

Am vazut un clip (dintr-un film) in care Barbra Streisand vorbea despre cat de putin tine o relatie frumoasa, cat de putin tine o stare de fericire, ce dureroase sunt esecurile si cat dureaza o dezamagire si totusi… de ce vor oamenii sa se indragosteasca? Ceva mai devreme citisem cateva randuri scrise, se zice de Einstein, care aducea in discutie forta Iubirii ca fiind ,,forta care include si guverneaza TOTUL, care este chiar in spatele oricarui fenomen care are loc in univers si inca nu a fost identificata de noi”. Printr-o apasare de buton, prietenul meu Neale imi spune in fiecare zi cate ceva. Astazi mi-a spus ca iubirea, de fapt, este agentul sintezei universale si ca iubirea este energia care uneste TOATE cele ce sunt intr-un TOT armonios… si toate se destrama, in absenta ei. Adica poti adauga liantul iubirii in viata care pare sa se destrame si… gata! Totul prinde viata! Nu stiu de ce, dar il cred. Si dupa toate astea mi-am amintit si de muzica pe care o pun sa cante atunci cand scriu sau bananai pe la calculator.  Cum iti vine sa te ridici sa dansezi cand iti place o muzica si ai sparge emitatorul atunci cand nu-ti place?

De ce vrem sa ne indragostim? Vrem, sau ne ia valu’ cand ajungem in fata unui tablou ca asta si in surdina suna un vals de Straus? Tot aud in jurul meu oameni care contesta existenta fortei emotiilor, a gandurilor si care considera ca un rationament corect si decent este de baza. Poate oamenii acestia au ceva defect? Lor nu li s-a intamplat sa le apara in fata nimeni care sa le starneasca ,,fluturi” in stomac? Lor nu li s-a pus niciodata nodul in gat cand i-a sunat ,,cineva” anume? Pacat. Dar sa revin la intrebare: vrem sa ne indragostim sau ne trezim ca nu ne mai putem aduna gandurile duse intr-un loc anume? Cum sa nu crezi ca iubirea este liantul a tot ce exista atunci cand plutesti dansand si ti se pare ca nu exista ceva mai frumos? Poti sa programezi asa ceva? Unde sa intre rationamentele lumii ,,reale”? Eu cred ca aceste sentimente sunt cele mai de luat in seama realitati. Se intampla uneori sa se deregleze ceva in organismul suport pentru aceste emotii. Se intampla ca reactiile chimice responsabile de nasterea acestor emotii sa isi faca de cap si se intampla sa te trezesti ca nu mai vrei sa te bucuri ca nu mai poti si ca deja nu-ti mai pasa. Te gandesti ca asa o viata nu putea sa-ti fie data ca s-o traiesti ca un robot? Da, im marea Lui inteligenta, Dumnezeu ne-a creat sa putem fi fericiti. Ne-a dat acest dar dupa ce ne-a daruit viata. Ne-a dat darul de a simti emotii, sentimente, trairi care sa te faca sa simti care este deosebirea dintre tine si un lucru fara viata. Si unul dintre cele mai frumoase daruri pe care ti le putea da si una dintre cele mai frumoase trairi este starea de indragostire. Asta este inca un motiv sa vrei sa fi sanatos. In afara de faptul ca eu cred ca acest dor de starea de indragostire ne-a fost harazit inca de la facerea lumii, cine isi mai face ganduri de cat va dura atunci cand se trezeste fericit?

Omul are nevoie de dragoste. Viata fara duiosie si fara iubire nu e decat un mecanism uscat, scartaitor si sfasietor. – Victor Hugo

Nu crezi ca Hugo are dreptate?

 

 

 

 

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Acasa, Blog, Mesaje. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *