Despre munca


la serviciu sunt acuzat din ce in ce mai des ca sunt punctual. mie mi se pare amuzant insa se pare ca sunt singurul caruia i se pare asa. in 2 ani de zile de cand sunt angajat nu s-a intamplat sa intarzii niciodata insa niciodata nu am ajuns la serviciu cu mai mult de 5 minute inainte de a intra in program. la inceput sunau dupa mine crezand ca intarzii insa pana la urma i-am dresat bine. acum se pare ca si-au luat lumea in cap iar si ma gandeam sa le explic fenomenul in felul urmator.
5 minute in plus pe zi inseamna 25 pe saptamana adica aproximativ 105 minute pe luna. n-am de gand sa dau in fiecare luna aproape doua ore din viata pentru nimic.
adica as prefera sa ma uit astea 105 minute pe taraf tv ascultand cele mai noi manele ale lu’ Salam decat sa le petrec la munca. nu ca nu mi-ar placea acolo pentru ca in cea mai mare parte e distractiv insa e o chestie de principiu aici. daca cedez azi 5 minute maine o sa-mi ceara juma de ora. nu e bine sa-i invat prost.
le fel cum s-a intamplat cu pauza de masa acum ceva timp. Victoras e recunoscut acolo ca baiat bun. cu gura cam mare dar muncitor, care nu se enerveaza niciodata. s-a intamplat o data ca seful sa nu vrea sa-mi dea pauza de masa. a avut loc un scandal atat de mare incat drept urmare cand vine vorba de pauza de masa Victoras e intotdeauna intrebat primul. iti spun, daca nu-i dresezi cum trebuie astia si-o iau in cap.
a trebuit sa-i invat si ca zilele libere se numesc asa pentru ca sunt libere adica nu muncesc in ele. la inceput ma sunau in zilele mele libere sa ma duc la munca. prima data m-au pacalit insa doar prima data pentru ca de atunci de cate ori ma suna ma fac ca nu aud telefonul. la un moment dat s-au desteptat si au inceput sa sune de pe alte numere decat de pe telefonul de serviciu…si de atunci nu mai raspund decat la numerele pe care le am in agenda.
oricat de frumos ar fi acolo (si de multe ori este) respect unul dintre principiile dupa care imi traiesc viata: muncesc ca sa traiesc, nu traiesc ca sa muncesc.

4 Responses

 1. Radu says:

  :)). ce jegosi. si probabil ca majoritatea pun botu la cacaturile astea.

  PS. ai invatat sa pui poza in text, felicitari 😛

 2. Victor says:

  mai, stii cum e…intotdeauna se gasesc din aia care sa pupe fundul sefului fie pentru a primi un os fie de frica. eu iubesc prea mult sa stau degeaba ca sa fiu tentat de recompense din astea. :))

  n-am invatat sa pun poza in text, a facut-o din greseala. :)) banuiam ca pot face asta insa nici nu mi-a trecut prin minte sa vad cum. 😀

 3. Victor says:

  stiu. e unul dintre scopurile vietii mele acela de a sta degeaba si este unul dintre cele doua motive pentru care muncesc. munesc ca sa strang bani sa plec in calatorii si muncesc ca sa lenevesc pe banii mei pentru a nu-mi putea reprosa nimeni asta. :))

Leave a Reply