Bolnav

am reusit sa ma imbolnavesc destul de rau. nu stiu de ce exact acum cand am ajuns acasa…probabil pentru ca pana acum boala nu a avut timp sa ma prinda , a alergat saraca dupa mine si m-a ajuns de-abia acum cand m-am oprit din plimbari.
e o raceala din aia serioasa cu dureri in gat, febra, stranuturi si alte chestii din astea. treaba asta mi-a adus aminte ca in cartea pe care o citesc acum (viata la curtea lui Ludovic al XV-lea de Alexadre Dumas) singurele doua remedii ale acelor timpuri impotriva oricaror tipuri de boli erau luarea de sange si administrarea de vomitive. autorul lasa sa se inteleaga ca leacurile astea erau considerate sigure si nu dadeau gres decat foarte rar.
asta ma face sa ma gandesc ca si medicina, ca toate celelalte in lumea asta, este extrem de relativa. orice medic ti-ar fi garantat atunci rezultatele obtinute cu acele leacuri la fel cum orice medic ti-ar garanta acum ca te faci bine cu cutare sau cutare medicament. ma intreb daca peste vreo cateva sute de ani remediile de azi i se vor parea omului de atunci la fel de ridicole pe cat mi se par mie cele pe care le-am citit.
de exemplu, exista atatea medicamente de combatere a febrei in conditiile in care febra nu cred ca are cum sa fie in sine o problema, este mai degraba un efect al cauzei care o genereaza. este totusi primitiv sa tratezi efectul si sa nu mergi direct la cauza. dar deja intru intr-un domeniu pe care prea putin il cunosc asa ca ma retrag repede.
pana una-alta astept sa ma fac bine. in cazul meu se aplica principiul ca o gripa tratata trece intr-o saptamana iar una netratata in 7 zile.

4 Responses

 1. ice4you says:

  Vezi … aici duc excesele … iar alea care le’ai facut in concediul asta, doar tu stii 😀

  Pe de alta parte … din tot raul un bine … ai scapat de munca (?) … ai timp sa citesti … si sa te odihnesti … ca na … nu mai este ca la 20 de ani 😀 😀

  Hai … nasul in batista si sanatate!

 2. Victor says:

  era normal ca dupa cate am facut sa vina si pedeapsa insa nu regret absolut nimic. din contra, ma simt oarecum norocos ca desi sunt 50 de grade afara eu stau cu patura pe mine in pat si chiar si asa mi-e cam frig. :))

 3. Danuta says:

  Sigur ai facut baie in mare noaptea…ai baut bere rece, ai fost la munte in pantaloni scurti si papuci..:)))…just joke..doar un sfat..mai imunizeaza-te si tu…esti cam sensibil..

 4. Victor says:

  am facut toate cele pe care le-ai spus tu, ca sa nu mai vorbesc de excese de toate felurile si de lipsa acuta de somn. toate astea adunate nu aveau cum sa nu se vada insa, asa cum spuneam, nu regret absolut nimic. am tot timpul sa ma fac bine pana la urmatoarea aventura. 🙂

Leave a Reply