Diminutive

cred ca o sa fac diabet. insa nu din cauza tonelor de Cola si de dulciuri ci din cauza diminutivelor. niciun fel de mancare nu imi provoaca atata greata precum diminutivele. nu am o explicatie rationala, este pur si simplu o reactie fizica impotriva lor.
urasc dimnutivele la fel de mult ca rozul. rozul este si el un diminutiv, este un diminutiv al rosului.
diminutivele si rozul vin in general la pachet. cum? statistic vorbind, cred ca peste 75% din cele care se imbraca in roz folosesc, in medie, un diminutiv pe propozitie si invers, cei care folosesc diminutive au o slabiciune pentru culoarea roz..
rozul nu vine singur, intotdeauna vine si cu sclipici. e ca in filme cand o lovitura data in oua nu ramane niciodata singura ci este urmata imediat de un genunchi aplicat in barbia adversarului. rozul cu sclipici imi abuzeaza privirea si nervii mei optici raman nauciti pentru o perioada de timp.
urasc si potaile mici. chuaua, pechinezi, canisi, bichoni, toate speciile de caini care pot fi mancate de pisici. cainii astia sunt un fel de diminutive ale cainilor adevarati. rasele astea sunt nedemne de a fi numite caini, poti sa le spui sobolani sau oricum altfel. si ca dovada ca legatura dintre om si natura este stransa, la fel ca la oameni si in cazul cainilor rasele astea cele mai ridicole sunt cele care latra cel mai mult.

3 Responses

 1. Danuta says:

  Aici exagerezi putin. Eu ma mai alintam putin in diminutive..cu ceva luni in urma, si nu imi place culoarea roz, nu e preferata mea. Cred totusi ca diminutivele folosite intr-un moment oportun si nu in exces..sau rostite de vre-o pitzi.. scoate in evidenta copilul din tine..sau cel putin eu eram sincera si nu lingusitoare cum poate tind altii sa creada..
  Una peste alta..acum nu le mai folosesc..a disparut si copilul..sau l-am ingropat pe undeva..

 2. Danuta says:

  Cat despre “potai”..mie imi sunt dragi ..insa nu mi-as procura unul pentru compania mea. Mi s-a promis un ciobanesc…a real dog..dar..intre timp nu a fost sa fie..
  Aveam in minte si numele…dar daca iti dezvaluiesc secretul ..mai bine nu..ca tot un diminutiv e. ..:)
  Stiu nu se potrivea cu rasa..insa pentru mine acel pui de ciobanesc reprezenta altceva. Mi-as putea lua si acum unul..dar neah…nu e totuna. Sorry…m-au apucat nostalgiile iar…

 3. Victor says:

  nu exagerez, am spus ceea ce simt. probabil pentru ca mereu le-am auzit spuse de cine nu trebuie acum sunt alergic la diminutive. ;))
  …iar tu incurci cainii cu sobolanii. :)) aproape toti ciobanestii sunt caini adevarati pentru ca au un scop, trebuiau sa pazeasca turmele si toate cele. chuaua si restul sunt doar sobolani obraznici 😀

Leave a Reply