Putina politica

am citit pe undeva ca in urma unui sondaj s-a tras concluzia ca 96% dintre danezi sunt fericiti cu viata pe care o au. acum nu zic ca procentul o fi exact ala insa nici prea departe de adevar nu e. daca s-ar face la noi probabil ca bietii europeni ar crede ca e sfarsitul lumii pentru ca romanul are un talent deosebit sa-si planga de mila.
daca deschizi televizorul pe oricare dintre antene ai zice ca apocalipsa tocmai a aterizat in Romania si ca Boc este dracul care ne mananca sufletele tuturor. acum eu nu zic ca n-o fi exact asa insa una peste alta uite ca noi avem o crestere economica in plina criza mondiala. mica, pricajita, infima insa faptul ca e in sus si nu in jos n-are cum sa fie decat bine.
de asemenea, a avut puterea sa taie salariile, sa faca restructurari masive. nu spun ca e bine, nu spun ca au fost facute cu cap, insa fara ele acum eram si noi de manuta cu grecii intr-un mare rahat financiar. la urma urmei puteau usor sa mai faca un imprumut de cateva miliarde, sa mai tina totul asa cum era pana dupa urmatoarele alegeri si in felul asta sa-si asigure inca o legislatura de furat in voie. faptul ca in incompetenta lui PDL-ul a avut totusi o minima constiinta si a preferat sa faca ceea ce e bine pe termen mediu si lung in locul a ceea ce e bine acum le-a castigat un oarecare respect in ochii mei.
la anul vin alegerile. dintotdeauna am votat cu liberalii insa de cand au facut odioasa alianta cu PSD-ul ma vad in imposibilitatea de a-i mai vota. pur si simplu nu mi-as ierta sa stiu ca prin votul meu am sustinut coruptia crunta pe care PSD-ul a dovedit ca stie sa o instaureze atat de bine atunci cand e la putere. prin urmare ma gandeam ca o sa dau votul meu lui Becali sau vreunui alt gugustiuc de care sa fiu sigur ca nu are absolut ncio sansa sa ajunga la putere…numai ca pe masura ce trece timpul ma gandesc din ce in ce mai des si mai serios sa votez PDL-ul. si promit asa: daca Boc si ai lui au puterea sa reziste tentatiei si sa nu mareasca in niciun fel salariile, pensiile si toate cele, ceea ce ar duce tara intr-o si mai grava situatie financiara, atunci eu o sa votez PDL-ul.
nu insa si pe Basescu. omul ala mi se pare atat de odios incat nici macar nu gasesc un termen de comparatie.

P.S.: asa cum ii spuneam si lui Radu, eu sunt sigur ca clasa politica romaneasca este in intregime incompetenta. total incompeneta. din punctul meu de vedere singura institutie care incearca sa ne tina pe linia de plutire si de a carei competenta sunt sigur este Banca Nationala. este singura institutie a statului in care am incredere si sunt sigur ca deciziile economice luate, nepopulare insa necesare, au plecat de acolo.

Leave a Reply