Munca

momentan am o problema cu ideea ca trebuie sa ma apuc iar de munca. in ultima luna am fost mai mult in concediu iar asta n-a facut decat sa creasca in mine lenea si ideea ca eu nu sunt facut sa muncesc, eu sunt facut sa stau.
acum cativa ani Andreea imi spunea ca ii e teama ca s-ar plictisi in rai. eu n-am probleme din astea. sa fiu eu acolo cu aripiroare, sa stau degeaba si sa mananc toata eternitatea si nu m-as satura.
in totala contradictie cu mine sunt picamaristii. habar n-am cum se scrie corect termenul asta insa zgomotul l-am retinut perfect de azi de dimineata cand s-au apucat sa picamareasca strada la o ora obscena. si ieri la fel. acum cand scriu randurile astea (ora 12.52 noaptea) astia picamaresc in continuare. probabil au program non-stop ca sa contrabalanseze lenea celor ca mine, cert e insa ca daca nu termina mai repede o sa ma dau cu capul de birou cam cu aceeasi viteza cu care se da ciocanitoarea cu el de copac.
iti spun, omul nu e facut sa munceasca, nici din punct de vedere al teoriei evolutioniste nici din al celei creationiste. teoria evolutionista spune ca vietuitoarele si-o trag unele altora ca sa evolueze in specii superioare iar cea creationista zice ca Dumnezeu i-a facut pe Adam si pe Eva ca sa leneveasca in gradina Edenului, prin urmare nu pentru munca.
vina pentru ca trebuie sa muncim ii apartine unui idiot care a ascultat de nevasta si a mancat ce nu trebuia.

9 Responses

 1. Tree3 says:

  Cred ca era vb de mine cand ai zis de plictisitul in rai:P. Eh..asta era pe vremea cand nu lucram:D…lucrurile se mai schimba. Sa iti recomand un site: 9gag :D. Daca primele pagini nu sunt asa amuzante, sa nu te lasi si sa te mai uiti pt ca precis o sa gasesti ceva funny.

 2. ice4you says:

  Tu stii ca mie imi plac oameni care stiu ce vorbesc si vorbesc cand stiu ce spun, nu? 🙂 Ii urasc pe aia care nu stiu ce spun, dar pretind ca stiu, doar a lor le place cum suna sau li’se potriveste … deci … legat de rai:

  Facerea, 3/17/18

  17. Iar lui Adam i-a zis: “Pentru că ai ascultat vorba femeii tale şi ai mâncat din pomul din care ţi-am poruncit: “Să nu mănânci”, blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrăneşti din el în toate zilele vieţii tale!
  18. Spini şi pălămidă îţi va rodi el şi te vei hrăni cu iarba câmpului!
  19. În sudoarea fetei tale îţi vei mânca pâinea ta, până te vei întoarce în pământul din care eşti luat; căci pământ eşti şi în pământ te vei întoarce”.

  Nu o fi fost creat pentru munca, dar este pedeapsa pentru neascultare! Poate iti place tie cum suna ceia ce vrei sa sune cand nu sunt altii langa tine sa le porti de grija, dar asta nu inseamna ca ai dreaptate doar pentru ca tu culegi din ce (nu) stii ceia ce iti place sau ceia ce (crezi) ca ti’se cuvine! 😉

  Eu urasc lenea … si da … m’as plictisi in rai … zicand dar nefacand! 😉

 3. Victor says:

  Andreea, e foarte tare siteul ala. :))

  ice, mie mi-a fost lene sa caut si citatul din Biblie. oricum, intareste ceea ce am spus eu. omul n-a fost creat pentru munca, el intial trebuia sa leneveasca in paradis fara griji. munca este pedeapsa pentru ca a gustat din fructul oprit. 🙂

 4. Danuta says:

  :…)
  Baieti sunteti funny…ca sa nu spun dragalasi! Nu stiu daca omul in paradis chiar lenevea..sunt convinsa ca, daca nu era faza cu marul, intervenea altceva pe parcurs si am eu asa o vaga banuiala ca tot eram blestemati…:))) …

 5. Victor says:

  una peste alta omul este singura specie care munceste mai mult decat este necesar pentru a-si asigura existenta. unii numesc asta evolutie, eu ma cam indoiesc. omul munceste ca asa stie ca au muncit si aia de dinaintea lui si asa muncesc si aia de langa el. omul munceste ca i s-a spus ca daca vrea sa-i fie bine trebuie sa faca bani si pe astia nu poate sa-i faca decat muncind.
  eu nu pot accepta asta. muncesc si eu pentru ca trebuie sa-mi asigur existenta insa nu cred ca am fost facut pentru munca si pot sa spun ca indiferent ce serviciu as avea, oricat de perfect ar fi, as prefera sa stau degeaba decat sa muncesc.

 6. Danuta says:

  Nu te dezici…nu zic de la ce..:) Deci si tu spui ca muncesti pentru ca “trebuie”, sa iti asiguri existenta. Pai tie ti-a spus cineva asta? Trebuie sa te iei dupa lumea din jur? Daca nu esti facut pentru munca atunci nu munci. De asta au oamenii ratiune, sa gandeasca. Prin urmare gandeste-te cum sa faci sa nu muncesti, dar in acelasi timp sa si traiesti. Si ca sa duci un trai decent de viata trebuie sa faci ceva….:) Eu cred ca pentru a supravietui si celelalte specii muncesc..spre exemplu trebuie sa faca si ele ceva pentru a razbi..lupta pentru supravietuire..suprematie..teritoriu..etc. Imi pare rau ca nu pot inventa un paradis numai pentru tine..:)

 7. Victor says:

  slujba asta a fost cel mai bun compromis pe care am putut sa-l fac pentru a-mi asigura un paradis part-time in timpul liber. :))

 8. Danuta says:

  Pai asa ziceam si eu..trebuie sa ne construim paradisul nostru in afara jobului pe care “trebuie” sa il prestam..:) Ce aiurea suna…:) Ca sa ai parte de un paradis trebuie sa iti ridici o fortareata si sa te izolezi de “scaietii de suflet” din jurul tau. Sau eventual sa pleci undeva deeeeeeeparte. Dar si acolo te prind din urma…Insa asta e o chestiune personala..:) irelevanta aici..

 9. Victor says:

  din fericire la mine singura problema este cu cele 8-9 ore irosite zilnic la munca. in rest pot spune ca m-am detasat de tot ce imi stresa nervii. 🙂

Leave a Reply