Nu trebuie

nu stiu cata lume a aflat ca pe Kanal D a reinceput probabil cea mai buna emisiune care a existat pe posturile tv din Romania: Vrei sa fii milionar. totul este la fel, pana si Virgil Iantu este la fel, chiar si cultura mea generala este la fel, asta fiind cam singura emisiune care a folosit-o vreodata.
nu m-as fi obosit sa scriu articolul asta daca nu as fi citit intr-un ziar ca emisiunea a ocupat locul 2 aseara in ceea ce priveste audientele intre orele 20 si 21. treaba asta m-a surprins pentru ca nu ma asteptam ca intr-o tara ai carei locuitori se plang de incultura semenilor lor o astfel de emisiune sa mai poata avea succes.
in alta ordine de idei dintotdeauna am avut o problema existentiala grava cu faptul ca nu am inteles la ce mi-a folosit sa stiu cand a domnit Stefan cel Mare, Mihai Viteazu si toti domnitorii astia.
cu toate ca posed o cultura generala decenta nu am de gand sa-i laud pe aia care au asa ceva, din contra. nu o sa-ti foloseasca niciodata in viata sa stii rahaturile astea fara utilitate practica asa cum le stiu eu, daca ai nevoie de ele le poti gasi foarte usor cu google si cu wikipedia. cei care spun altfel sunt cei care n-au curaj sa recunoasca fata de ei insisi ca au invatat ani de zile degeaba. de fapt, daca stai sa te gandesti cam 90% din ce ai invatat la scoala ai invatat degeaba.
si atunci de ce sa le mai inveti? mi s-ar parea mult mai de bun simt ca istoria, geografia, biologia si toate treburile astea in general inutile sa fie inlocuite de un curs de folosirea calculatorului si al google-ului.
pentru ca nu cultura este ceea ce le lipseste romanilor ci civilizatia.
http://youtu.be/IEvKHthubiE

3 Responses

  1. Radu says:

    Ba am vreo trei sfaturi pentru tine:
    1. mai baga cate un rand liber intre paragrafe ca sa nu mai fie textu inghesuit
    2. pune cate un bold pe ici pe colo ( cum ziceai tu, pune si rosu :)) )
    3. pune-ti categorii la articole. daca faci asta o sa pot sa iti pun linkuri cu categorii in prima pagina si o sa arate bine

Leave a Reply