Tactici

“Nu am luat în considerare scăderi de pensii şi salarii în 2012. Strategia Guvernului este de a le menţine neschimbate, în prima parte a anului, pentru a vedea dacă este posibilă o majorare în partea a doua a anului. Vom aştepta şi vom vedea dacă se pot face creşteri sau nu. Vorbim de o creştere modestă, în linie cu inflaţia. Nu intră în discuţie o creştere importantă. Poate fi de 3 – 4%.”, a spus Jeffrey Franks, potrivit Agerpres.
Nenea asta este seful delegatiei FMI in Romania si da, intr-un fel care sa nu starneasca idei electorale guvernantilor a declarat ca in conditii de criza economica in plan european si mondial eonomia noastra ar putea fi capabila sa sustina o minima crestere a salariilor. Daca am inceta macar putin sa fim romani si am incepe sa privim obiectiv situatia ne-am da seama ca declaratia asta este una care ne incurajeaza atat pe noi cat si investitorii straini. Dar ce sa-i faci, asa e romanul, ii place sa faca ce e la moda si la noi este un evergreen jocul de-a “hai sa injur guvernul ca sunt eu incapabil”.
E interesant ca stirea asta am gasit-o in prim plan in Jurnalul si n-am gasit nici urma de ea in Evenimentul Zilei, semn ca ziarele de pe la noi au inceput tacticile preelectorale. Prezic o perioada de cateva luni pana in prag de alegeri in care Jurnalul va inceta sa mai arunce cu noroi in PDL si in care Evenimentul Zilei va inceta sa mai pupe asiduu posteriorul aceluiasi partid pentru a capata acea imagine de ziare obiective si independente necesara pentru a putea pacali apoi cat mai multi oameni in campania electorala.

…si ca sa fac o legatura jmechera cu melodia urmatoare, facem pariu ca in duminica alegerilor o sa fie un report atat de mare la loto ca “nici popa, nici primaru’ nu-s in stare sa masoare”? :))

3 Responses

 1. Danuta says:

  Stii cum e vorba aia…nu scapi de al’ negru nici in bratele popii..”_)) Cred ca mirajul asta al promisiunilor electorale nu-l va mai crede nimeni, la urmatoarele alegeri, si presimt ca va fi un mare rahat…parca domnu’ Basescu a zis ca nu va mai candida, au si inceput sa isi scoata ochii intre ei, exemplu lui Geoana, si o sa mai avem surprize de gen…un neverending story politica asta, in a noastra tarisoara… asa ca din gasca asta de hiene de pe scena politica , sa vrei sa votezi, si nu mai ai cu cine..ca e atat de previzibil viitorul cu unii sau cu ceilalati la conducere..
  Noi sa fim sanatosi…!!

 2. Danuta says:

  Pana una alta nu sunt fan portocaliu, dar guvernarea asta chiar a vrut sa faca ceva…pe ici pe colo a si facut..insa prin alte parti nu prea a avut cu cine..si mai ales cu ce..

 3. Victor says:

  Dana, sunt de acord cu tine. 🙂
  De mult timp am spus ca intr-o tara cu o mentalitate corupta asa cum e a noastra un om politic care sa gaseasca un echilibru intre ce baga in buzunarul propriu si ce face pentru comunitate este tot ce putem spera mai bun (din pacate). Cam asta am impresia ca a facut guvernarea asta cu precizarea ca dupa parerea mea deciziile economice bune luate sunt 100% datorate Bancii Nationale si lui Mugur Isarescu. E adevarat insa ca e si meritul politicienilor ca au avut bunul simt sa accepte propunerile singurei institutii competente din tara asta.

Leave a Reply