Revolutia lor

Stie careva ca Putin a castigat alegerile in Rusia intr-un scrutin in care a participat la vot 140% din populatie? In Rusia e revolutie. Pariu ca presa n-o sa sufle mare lucru despre asta, nici la noi si nici in Europa…e cam nasol sa te trezesti fara gaze in mijlocul iernii.

7 Responses

 1. ice4you says:

  Ai idee ce tare ne’ar fi durut in cur pe noi de gazele lor daca nu se gaseau baietii isteti sa faca praf industria carbunelui, sa dea gazele interne pe nimic si sa faca tot posibilul sa NU puna in functie si alea 3 reactoare nucleare de la Cernavoda? Eu stiu ca o fi fost el prost nenea Nicu in multe privinte, dar faptul ca si’a dorit o Romania independenta din punct de vedere energetic ar fi fost o dovada de geniu. De cate ori e frigul cat capra si ploile nu cad, restul de mine ce a mai ramas trag din greu sa faca fata cereri desi este departe de ceia ce ar fi putut fi daca se eficientiza si nu se inchidea. De cate ori e frigul cat capra isi aduc toti aminte ca noi am fi avut gazele noastre daca nu le dadeam de pomana si tot atunci se readuce in discutie faptul ca avem 3 reactoare la Cernavoda care sunt in paragina. Dar lasa ca vine vara … Putin o sa fie oricum presedinte si Rusia o sa se beseasca in continuare in teava aia care au dus’o pana la nemti … implinind astfel visul Ribbentrop-Molotov, ce treaba era daca fritz’ul cel mare nu o lua pe aratura.

  P.S. 140% din voturi doar? Inseamna ca nu a participat la vor intregul URSS! Sa se mai repete odata! ๐Ÿ˜€

 2. Victor says:

  Nu am ce comenta in legatura cu ce a facut Ceausescu, a facut foarte multe chestii senzationale, insa modul in care a facut-o din punctul meu de vedere ii anuleaza toate meritele.
  Ceea ce se intampla in Rusia si modul in care o chestie uriasa se desfasoara in-trun aproape perfect anonimat demonstreaza insa inca o data puterea mass-mediei in societatea de azi.

 3. ice4you says:

  Cine a crezut ca Rusia are vreo sansa inspre capitalism democratic s’a inselat amarnic. Si la ei s’a mers pe ideea: “la vremuri noi, tot noi” si daca veni vorba de Rusia … sa nu crezi ca USA sau EU stau mai bine din punctul asta de vedere! In Spania oameni erau in strada de o saptamana cand abia a rasuflat pe ici pe colo ca se intampla ceva in unele surse independente, ca apoi abia sa se recunoasca si sa se scrie si prin agentiile de presa. Despre USA ce sa mai zic … lumea era pe strazile din New York se faceau arestari masive de zile intregi, iar pe site’ul CNN gaseai stiri despre panselute si nici macar UN RAND la ce se intampla in tara. Am verificat eu personal. Presa de astazi este doar un instrument de manipulare folosit de cei puternici. Notiunea de presa independenta a disparut de mult, singura sursa inca libera, INTERNETUL, se vede amenintata de masuri extrem de drastice in viitorul apropiat, totul se pregateste in tacere. Inca mai avem sansa sa scriem pe blogurile astea liberi, trist este ca va veni vremea cand nu o vom mai putea face. Eu m’am ars odata cu un blog gazduit de blogger (controlat de google) pe care a doua zi nu l’am mai avut, dar cred ca ti’am mai spus asta. In curand nici astea independente nu vor mai scapa, regulile la care se lucreaza in taina sunt extrem de dure si restrictive, mergand pana la suspendarea dreptului de utilizare a unui domeniu.
  Deci nu mai mira absolut NIMIC, cu atat mai putin cenzura din RUSIA. ๐Ÿ™‚

 4. Victor says:

  Din fericire cenzura pe internet este inca foarte departe de a se realiza. Internetul este inca relativ nou, monopulul firmelor mari de-abia acum incepe sa se realizeze si dupa parerea mea atat timp cat exista alternative este greu sa-l controlezi. Nu neg ca in viitor se va ajunge acolo, cred insa ca nu voi prinde dezamagirea de a-l vede ajuns in acel stadiu.
  Daca imi permiti o mica deviatie, as asemana internetul cu o lume primitiva, haotica, care a functionat fara nicio regula si fara nicio lege fara sa se se autodistruga, din contra, dezvoltandu-se pe criteriul supravietuirii celui mai puternic. Pana acum ceva vreme fiecare si-a consolidat pozitia, de ceva timp insa firmele mari au inceput razboiul de cucerire al teritoriilor inconjuratoare si incet dar sigur alternativele vor disparea, ramanad doar gigantii care vor dicta regulile.
  Practic, revedem in Internet istoria umanitatii. ๐Ÿ™‚

 5. radu says:

  Si romanii se plang de politicienii nostri…
  Am citit ca au si arestat cativa din opozitie. Ma intreb cat timp se vor mai ascunde in spatele acestei false democratii.

 6. ice4you says:

  Victor, ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) este in prag de a se pune in aplicare. Pana si FIREFOX a purtat si poarta o campanie impotriva guvernului USA pentru a impiedica punerea in aplicare a SOPA (Stop Online Piracy Act). Nu este atat de departe cum pare o politie a internetului, rol ce se intentioneaza a fi jucat de insasi provideri de internet care vor fi obligati sa blocheze sau redirectioneze orice site care are continut piratat si nu numai. Sub masca asta se pot face abuzuri uriase … pana si pentru banalul fapt ca tu pui clipuri de pe youtube fara permisiune iti poate bloca siteul temporar sau permanent daca este reclamat de cel care a pus acel clip.

  Norocul nostru este ca in joc sunt provideri de internet care nu vor sa preia acest rol … deocamdata … si este de inteles avand in vedere faptul ca tocmai aceasta libertate a internetului le aduce lor profituri uriase, altfel vitezele mari de transfer fiind nejustificate si implicit nimeni nu ar mai avea nevoie de ele. ๐Ÿ™‚ Si eu imi doresc sa nu prind acele zile … dar se cam accelereaza totul in ultima vreme si mai ales in rau ๐Ÿ˜€ Si sa nu uitam de CLOUD care este tot mai intens promovat chiar si de catre MS. Odata cu acel mod de operare al unui sistem de operare si stocarea datelor pe serverele lor .. controlul total al datelor si accesului este ca si facut. ๐Ÿ˜‰

  Radu, nu este nimic nou in Rusia. Pe la inceputul secolului cand au preluat puterea comunistii, l’au impuscat pana si pe Tar cu toata familia lui. A urmat comunismul … apoi Putinismul ๐Ÿ˜€ Nu ar fi pentru prima oara cand in Putinism sunt arestati oameni care i sรกu opus. Mai grav este ca unii au disparut chiar fara urma ๐Ÿ˜€ Obiceiurile vechi mor greu … nu tin mascat de nimeni toate astea … dar pur si simplu NU AU DE CE SA LE EXPLICE! ๐Ÿ˜€ Simplu, nu?

Leave a Reply