Dormi linistit

Nu pun prea des botul la teorii ale conspiratiei dar sunt unele care se bazeaza pe cateva detalii reale si pe astea le iau in considerare. Nu le reiau acum pe toate, doar pe cea conform careia din cauza ca populatia planetei creste alarmant aia de acolo de sus au decis sa-i reduca numarul prin substantele chimice pe care le pun in mancare. Principalul argument e faptul ca daca intri in orice magazin alimentar si te uiti la produse o sa vezi ca 99% din ele au E-uri din astea.
Mi se pare ca am mai scris de asta acum multa vreme, am insa obiceiul sa reiau ideile atunci cand dau de ceva care le readuc in prim-plan.
Am gasit in Capital un articol despre substantele astea care sunt introduse in mancare, articol in care spuneau ca:

“Cei mai mulți consumatori au tendința să se uite cel puțin circumspect la un produs pe a cărui etichetă se află aditivi. Totuși, e greu să trecem cu vederea faptul că aceste substanțe oferă și o serie de avantaje. „Principalele beneficii sunt siguranţa alimentară în ceea ce priveşte produsele alterabile, viaţă lungă la raft pentru majoritatea alimentelor prelucrate, ameliorarea calităţii unor materii prime (de exemplu, făina de grâu), caracteristici senzoriale plăcute şi constante“, explică dr ing. Luminiţa Anca Georgescu, conferențiar în cadrul Facultății de Știință și Ingineria Alimentelor de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.
Dar impactul E-urilor merge și mai departe. În opinia lui Radu Silaghi-Dumitrescu, conf. dr în cadrul Facultății de Chimie și Inginerie Chimică de la Universitatea „Babeș-Bolyai“ din Cluj-Napoca, „în condițiile în care creșterea populației planetei amenință să ducă spre crize alimentare și în condițiile crizelor economice succesive, aditivii de sinteză pot îndulci o soartă care va fi inevitabil amară pentru mulți“.”
Intreg articolul este aici

Din principiu sunt circumspect in ceea ce priveste pe oricine imi spune sa dorm linistit ca vegheaza el pentru mine. Cu atat mai mult in ceea ce priveste articolele astea in care incearca sa ma convinga ca otravurile nu sunt de fapt mortale si in cantitati reduse chiar imi fac viata mai frumoasa. Iar explozia cancerului care a devenit boala intregii omeniri nu are nicio legatura cu faptul ca atmosfera este din ce in ce mai poluata iar omul mananca din ce in ce mai putin natural.
Probabil astia cred ca omenirea este proasta. Si chiar este.


Leave a Reply