Cronica tv

Am vazut si eu din pura intamplare un episod din Masterchef de pe Pro Tv si am putut trage cateva concluzii:
– astia n-au inteles ca copy/paste-ul nu merge intotdeauna la romani. Ideea de prezentator diabolic a mai fost incercata tot de Pro Tv prin Andrei Gheorghe in Lantul Slabiciunilor si a esuat grav. O merge in afara dar romanii nu prea accepta asa ceva.
– am putut sa ma uit la emisiune fara sa mi se faca foame. Lucrul asta mi se pare ciudat si cred ca are legatura cu faptul ca nu prezinta nimeni mancarurile alea in asa fel incat sa-mi lase gura apa. Nu cred ca o sa uit niciodata cum ma uitam la emisiunile culinare ale lui Radu Anton Roman si indiferent daca tocmai mancasem sau nu in 5 minute inghiteam in sec si as fi dat orice sa mananc ceea ce pregatea el. Emisiunea lui a fost fabuloasa si cred ca acest lucru i s-a datorat in mare masura personalitatii sale.
– e aproape imposibil sa vezi o emisiune pe Pro Tv. in prima pauza publicitara mi-am facut o cafea si am citit presa iar in a doua am descarcat ultimul film Top Gear si, cum inca nu se terminase pauza, am renuntat la emisiune in favoarea filmului.
– e trade mark Pro Tv sa gaseasca toti decedatii si handicapatii din familiile concurentilor si sa-i puna sa se laude cu ei. Treaba asta nu e deloc apetisanta si nu vad ce legatura are cu un concurs pe teme culinare. De la “Romanii au talent” si “Dansez pentru tine” am inteles ca asta este singurul criteriu al Pro Tv-ului la emisiunile-concurs: indiferent pe ce teme sunt castiga cel care are cei mai multi decedati si bolnavi.
In general insa este o emisiune draguta pe care as putea-o urmari daca ar reduce durata pauzelor publicitare si nesimtirea bucatarilor alora.

Fotografia stiu ca nu are legatura cu subiectul insa era in Prosport un top al celor mai interesante tipe de pus pe desktop. N-am putut sa pun poza preferata de acolo pe desktopul meu pentru ca am deja pe el o foarte frumoasa fotografie cu un peisaj de primavara, insa am pus-o aici.
…si acum realizez ca Scarlett Johansonn si mancarea buna reprezinta o combinatie extrem de apetisanta.

5 Responses

 1. Danuta says:

  Atitudinea juriului e una aroganta, dar ma gandesc ca o fac de dragul show’lui…altfel ar fi de-a dreptul gretzosi. Se vorbeste de cu totul altceva, si prea putin despre arta culinara, arome, tehnica, texturi, etc..
  Oricum, un pic de finete n-ar strica..insa cred ca e doar o regizare si cam atat.. Nu stiu cum m-as simti daca as fi in locul participantilor, si ar veni un badaran sa imi arunce farfuria la cosul de gunoi, adica poti spune nu si intr-un mod civilizat, nu asa…Mai grav e ca unii dintre ei chiar se umilesc in fata celor 3 “zei”…Nu le contest calitatile si profesionalismul in ceea ce fac, insa ei acolo joaca doar un rol…

 2. Victor says:

  Dana, eu sunt sigur ca joaca un rol pentru ca asta este formatul si li s-a impus sa-l respecte. Mai stiu si ca in trecut astfel de incercari s-au dovedit nereusite la noi si ca mi-ar placea mult mai mult emisiunea daca tipii aia 3 s-ar indulci ceva mai mult. 🙂

 3. Danuta says:

  Duritatea celor trei, ar trebui sa se reflecte mai mult in bucatariile din restaurantele de la noi…in felul asta poate ca am avea si noi parte de mai mult rafinament si respect vizavi de gastronomie…

Leave a Reply