Romani

Cum iti dai seama ca au inceput alegerile?
Gasesti in ziare ca Libertatea articole care depasesc ca numar de cuvinte suma tuturor articolelor lor legate de politica in 4 ani de zile. In plus exprimarea este epica:

Conştientă că investiţia în mediu înseamnă nu doar un plasament în viitorul comunităţii ci şi o soluţie de economisire a resurselor bugetare, administraţia condusă de Neculai Onţanu se preocupă de încurajarea colectării selective a deşeurilor şi dezvoltarea utilizării surselor de energie alternativă. Şi, cum cel mai bun exemplu este cel propriu, Primăria Sectorului 2 a instalat panouri solare pe terasa sediului său administrativ pentru a completa resursele energetice pe care le utilizează.

Acum ca in politica romaneasca si puterea si opozitia sunt la putere iar populatia simte nevoia de o schimbare, tare mi-e ca vor intra in parlament partide populiste sau extremiste care nu vor face decat sa deterioreze o democratie care de bine, de rau, se tine pe picioare.

De ce spun asta?
Pentru ca o alta stire din ziare este ca un rus a fost arestat pentru ca a scuipat un portret al lui Putin. La noi inca mai poti sa injuri liber pe cine-ti place, o libertate pe care, avand in vedere conditiile din Rusia, ar trebui sa incepem sa o apreciem mult mai mult.
Om fi noi saraci, furati de politicieni si cum om mai fi insa macar suntem liberi.

….aaaaaa…si, bineinteles, suntem balcanici. Exact cum spun cei de la Holograf.

8 Responses

 1. radu says:

  Ti-am instalat un plugin care te anunta cand mai comenteaza cineva la un articol ( vezi casuta aia de sub post comment ). Zi mersi 😛

 2. Danuta says:

  Se pare ca nu prea am stiut sa ne gestionam libertatea asta obtinuta cu sacrificiile si moartea a miilor de suflete la revolutie..Cine stie ce va mai fi…dar si mie mi-e teama de ce ne va aduce viitorul cu privire la aspectul asta..Cand probabil o sa mai vrem sa fim liberi si saraci..dar saracia asta este oricum ceva relativ..si depinde de fiecare in parte cat de sarac vrea sa fie..

 3. Victor says:

  Frati-miu, multumesc. Chiar e utila treaba asta. 🙂

  P.S.: acum du-te sa-ti faci tancuri. 😛

  Dana, faptul ca nu stim ce sa facem cu libertatea ii face pe multi sa devina nostalgici dupa dictatura. Lucrul asta este trist si mi-e teama ca daca nu se va creea in curand o democratie functionala numarul astora va creste.
  Oricat de sarac as fi nu ma voi abate de la crezul meu ca mai bine votez cel mai corupt si hot om dar care sa-mi asigure insa libertatea decat un dictator cinstit.

Leave a Reply