Inzaghi

O zi trista pentru fotbal, o zi trista pentru cei care ii sunt fideli. Cel mai bun varf de atac al tuturor timpurilor si-a anuntat retragerea.
Inzaghi este cel mai putin talentat jucator de fotbal pe care l-am vazut vreodata in fotbalul mare. Nu are nimic care sa-l califice ca fotbalist. Dovada ca nici macar italienii n-au reusit sa faca un top 10 decent al golurilor lui, cel mai frumos dintre acestea fiind mult sub valoarea estetica a celui mai urat gol al lui Messi sau al lui Ronaldinho.
Ceea ce l-a facut insa celebru pe Inzaghi a fost ca, desi lipsit de un minim talent ca fotbalist, nu a lipsit niciodata la intalnirea cu sansa. Sansa care, asa cum se intampla in viata, a stiut de cele mai multe ori sa si-o creeze singur. A compensat lipsa de talent fortand la maxim ceea ce era de fortat. Celebru simulant, de zeci de ori pe meci surprins in ofsaid, a recurs la toate mijloacele care i-au fost posibile sa castige o lupta pe care nu avea cum sa o castige gandind ca un fotbalist. A dat goluri cu toate zonele corpului, a dat goluri in care a lovit mingea si in care mingea s-a lovit de el (golul de pe locul 4 din topul de mai jos este un clasic pentru reusitele lui).
Bafta lui proverbiala dar si eficacitatea lui incredibila i-au facut pe antrenori sa aiba declaratii ce pot parea bizare:
“E Messi si Ronaldo la un loc!” Ancelotti
“Din partea mea, poate sa bage si zece atacanti, numai sa nu joace Inzaghi. Pentru ca astfel va fi ceva mai complicat” Mourinho
…insa cea care il caracterizeaza cel mai bine pe Inzaghi ca jucator ii apartine lui Alex Ferguson:
“Baiatul asta s-a nascut in ofsaid”

Leave a Reply