Copy/Paste

Tot ce se naste din asiatic copie se numeste. Pe langa faptul ca toti arata practic la fel, este recunoscut apetitul lor pentru copii. De la copii de ceasuri la copii de Rolls Royce, toate sunt facute pe teritorii asiatice si nimeni pana acum nu prea avut ce sa le zica.
Iata insa ca Apple castiga un proces in urma caruia compania de copy/paste-uri Samsung trebuie sa le dea peste un miliard de dolari. Multe n-ar mai fi de spus, decat ca koreeni devin experti in companii de nivel mondial care o dau in bara (vezi si cazul Daewoo). Oricum, la cat profit au facut nu cred ca ii afecteaza prea mult la nivel financiar, insa la nivel de imagine au foarte mult de suferit asa ca in curand probabil ii vom vedea pe Messi, Ronaldo si intreaga nationala de fotbal a Spaniei vorbind in reclama la Samsunguri ca sa ne faca sa uitam rusinoasa copiere.
Si totusi…asa sa fie oare? Si in electronica liniile sunt destul de gri. Ce s-ar fi intamplat daca prima firma care a scos un telefon in forma de paralelipiped dreptunghic le-ar fi dat in judecata pe toate celelalte care i-au urmat pentru ca au copiat forma?

In alta ordine de idei, pentru inceputul asta de toamna am o noua melodie preferata. Am auzit-o la tv si de atunci nu-mi mai iese din cap.

One Response

  1. Radu says:

    E aberant ma sistemul de patente din SUA. Am citit ca cele mai importante incalcate de Samsung au fost bounceback si multitouch. Naiba stie ce e bounceback, dar daca un telefon iti spune sa pui doua degete pe ecran, nu mai ai voie sa pui doua degete pe niciun alt telefon? Serios?
    Si apropo de forma, pe bune acum, daca pui un ecran mare si putine butoate, cat de diferit poti sa il faci?!
    Auzisem ca S3-ul are muchiile rotunjite in loc de drepte ca sa nu aiba probleme cu patentele. Adica ce, Apple a inventat dreptunghiul?!
    E stupid. Intre timp pe chinezi ii lasa in pace. O fi oare din cauza ca detin jumate din America? Zic si eu

Leave a Reply