Putin despre Formula 1

Nu m-am mai uitat cu interes si cu emotie la o cursa de Formula 1 de cand Villeneuve castiga titlul de campion mondial reusind sa treaca linia de sosire cu o masina avariata dupa ce Schumacher intrase intentionat in el incercand sa-l scoata din cursa.
In ultima cursa din sezonul asta Vettel pleca cu un avans de cateva puncte in fata lui Alonso. A fost o cursa nebuna inca de la start, in primul tur Vettel este ciocnit din spate, masina este avariata, ajunge pe ultimul loc. In turul doi incepe ploaia si cursa de recuperare a germanului este cu atat mai fabuloasa. In conditiile in care o masina de formula 1 se comporta pe ploaie precum o femeie cu tocuri pe gheata, in nici 10 ture reuseste sa ajunga iar in primii 5, fix in spatele lui Alonso.
Intrarile pentru schimbul de cauciucuri il aduc pe locul 14 pentru ca mecanicii celor de la Red Bull nu au stiut ce cauciucuri trebuie sa puna. Pe o ploaie care curgea din ce in ce mai repede si cu o masina ce nimeni nu stia cat sau daca va mai rezista, Vettel reuseste inca o cursa incredibila de revenire si termina pe un loc 6 care ii asigura al treilea titlu mondial din cariera.
Red Bull arata inca o data ca iti da aripi indiferent de situatie, chiar si atunci cand lupti cu o echipa care are aproape o suta de ani de experienta in cursele de masini, asa cum e Ferrari.

Leave a Reply