Asa ceva…

Dupa ce ca fac drumuri rar si prost si ca mai sunt si scumpe, minunata coalitie ce a castigat in unanimitate alegerile mai vine cu o idee extraordinara.
Astfel, de la anul va trebui sa platim taxa pe cele doua autostrazi ale Romaniei precum si pe viitoarea (stiu, o gluma buna) centura a Bucurestiului. Nici macar n-au construit-o si deja s-au gandit sa puna taxa pe ea.
In felul asta cred ca in cativa ani autostrazile din Romania vor fi mai putin circulate decat rutele ocolitoare. Din ce in ce mai mult incep sa cred ca trebuie sa fii tampit sa-ti mai cumperi o masina. Sunt atatea taxe si suprataxe pentru un autovehicul incat mai bine iei metroul. Sau, daca o sa mearga treburile in aceeasi directie, o sa inchiriezi una in zilele in care ai nevoie. E si mai ieftin si nici nu mai ai batai de cap cu taxele.
Desigur, ei n-au cum sa inteleaga asta. Si daca e sa se duca sa-si ia tigari de la coltul strazii nu se duc cu masina, folosesc elicopterul.

2 Responses

 1. radu says:

  Nu mai stiu in ce tara occidentala ( sa fie franta, italia, spania, nu mai tin minte ) au reactionat la taxele pe autostrada exact cum spui tu.
  Lasa ca avem timp sa ocolim.
  Nu prea e ok sa pui taxa pe autostrazile existente din multe puncte de vedere. Gen, au fost deja platite din banii nostri.
  Alea noi daca se fac in parteneriat public-privat e altceva.
  Vorbesc de teorie, ca banii tot nii vor lua. E PSD pana la urma

 2. Victor says:

  Parteneriat, parteneriat dar sa ne intrebe si pe noi daca vrem. Ca daca sa apuca sa faca trotuare in parteneriate din astea si pe urma pun taxa pe ele, noi ce-o sa facem? Mergem pe strada? : ))

Leave a Reply