Fotbal

Acum, la final de an, englezii au gasit cele mai ciudate întâmplări din fotbalul mondial, de-a lungul timpului:

1. Cel mai greu jucător care a jucat vreodată fotbal a fost portarul englez Willie “Fatty” Folke. În clipele sale de “glorie”, acesta câtărea mai bine de 150 de kilograme.

2. Un fan al lui City a fost interzis pe stadioanele din Anglia, în 1995, din cauza ‘ritualului’ la care apelase. Fiecare victorie a favoriţilor era celebrată prin ridicarea găinilor moarte, pe care le introducea în arenă.

3. Starul fotbalului bulgar, Hristo Stoichkov, a fost suspendat pentru şase luni în 1990, după ce l-a călcat pe picior pe un arbitru care îl eliminase.

4. Naţionala Liberiei a scăpat de inchisoare trucând un meci cu Gambia, în 1980. Partida s-a terminat 0-0, după ce preşedintele ţării care l-a dat fotbalului mondial pe George Weah, i-a ameninţat pe jucătorii că îi va judeca şi condamna, în caz de eşec.

5. Întâlnirea din Cupa Scoţiei dintre Falkirk şi Inverness, din 1979, a fost amânată de 29 de ori din cauza condiţiilor meteo.

6. Jucătorii şi fanii Sampdoriei au mers pe jos mai bine de 25 de kilometri, la un lăcaş sfânt aflat la poalele muntelui, în 1969, pentru a aduce “ofrande” divinităţii după ce s-au salvat de la retrogradare.

7. În 1988, mascota lui Macclesfield a primit cartonaş roşu, după ce a făcut semne obscene către fanii şi suporterii lui Lincoln, adversara din acel meci.

8. La 52 de ani, Pedro Gatica a mers cu bicicleta din Argentina până în Mexic, pentru a asista la Campionatul Mondial de fotbal. Odată ajuns la destinaţie, a realizat că biletele sunt mai scumpe decât se aştepta şi, ca atare, nu are suficienţi bani pentru a intra pe stadion. În încercarea de a face rost de banii necesari unui tichet, hoţii i-au furat bicicleta.

9. Un meci din campionatul Tanzaniei a fost amânat în 1978, după ce arbitrul a fost arestat la începutul meciului pentru consum de marijuana.

10. Mijlocaşul român, Ion Radu, a fost vândut de Jiul Petroşani la Vâlcea, în 1998, pentru 500 de kilograme de carne de porc.

2 Responses

Leave a Reply