Omul inuman

In 2011 a fost diagnosticat cu o tumora la ficat. Nimeni nu credea ca va mai putea juca fotbal vreodata. S-a intors pe teren cateva luni mai tarziu ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
In 2012 i s-a spus ca trebuie sa faca transplant de ficat. Acum chiar nimeni nu-i mai dadea vreo sansa sa revina, toata lumea se ruga pentru sanatatea lui. Abidal insa a sfidat inca o data regulile si aseara s-a intors pe teren.
Se tot vorbeste despre puterea vointei si despre exemple ce trebuie urmate. Omul asta cred ca este cel mai potrivit dintre toate.
El vrea sa joace fotbal si nu-l poate opri nici cancerul, nici moartea.

A fost primit de fanii Barcelonei asa cum merita, ca un erou. Barcelona, un grup care demonstreaza inca o data ca este mai mult decat un club. Au jucat intreg sezonul fara antrenor principal, si el cu probleme grave de sanatate, oficialii clubului declarand ca el este singurul antrenor de care au nevoie. Intr-o lume a fotbalului in care banii conteaza din ce in ce mai mult iar omul din ce in ce mai putin, Barcelona incearca sa arate ca se poate si altfel.

Leave a Reply