Povesti

Imi plac povestile.
Nu-mi plac cliseele de la Hollywood. Exista din ce in ce mai putina originalitate in filme, probabil asta este si motivul pentru care filmele vazute de mine in ultimele luni pot fi numarate pe degetele de la o mana.
In ceea ce priveste insa transpunerea in film a povestilor, sunt fan Holywood. Snow White and the Huntsman este un film mult prea epic ca sa poata fi descris in cuvinte, este unul dintre foarte putinele filme pe care le-as putea revedea cu tot atata placere ca si prima data, din punctul meu de vedere este mult mai bun chiar si decat povestea in sine.

Aseara mi-a picat ochii din greseala si pe Hansel si Gretel. N-auzisem cum c-ar exista filmul si pentru ca, asa cum spuneam mai sus, imi plac povestile, l-am descarcat.

Este un film la fel de epic, dar din alt punct de vedere. Daca Alba ca Zapada debordeaza de imaginatie intr-un mod serios, Hansel si Gretel este o joaca de-a imaginatia in cel mai amuzant mod cu putinta. Mitraliera in evul mediu este o idee absolut epica, ca sa dau doar un exemplu.

Credeam ca imaginatia este de mult moarta si ingropata la Hollywood. Filmele astea doua dovedesc contrariul si, pentru ca tot este Halloween-ul, recomand cu caldura Snow White and the Huntsman daca vrei un film serios sau Hansel si Gretel daca vrei o comedie lejera care nu se ia in niciun moment in serios.

Happy Halloween…sau cum s-o zice.

Leave a Reply