Criza electrica

De obicei penele de curent tin 5-10 minute. Ce faci insa atunci cand tine 7 ore?

A inceput la 6. Stiu asta pentru ca dorm cu computerul deshis, ascultand documentare pana ma ia somnul, neputand suporta linistea. Asadar la 6 s-a facut liniste si m-am trezit instantaneu. Mi-am dat seama ce s-a intamplat si automat am deschis radioul. Cand n-a mers am realizat ca si ala merge tot cu curent.

Cu chiu cu vai am reusit sa atipesc iar pana pe la 10. Atunci a trebuit sa ma trezesc pentru ca si somnul meu are o limita. M-am dus in bucatarie, mi-am pus apa in fierbatorul electric, dupa care am realizat ca si ala tot cu curent merge.

In acest moment al existentei mele m-am gandit ca fara electricitate am fi o specie najutorata, sortita pieirii si lipsei de cafea. A urmat o rugaciune inchinata zeului Tesla si geniului sau creator de curent alternativ.

Dupa juma de ora de orbecait prin casa fara nicio tinta am simtit o nevoie nestavilita de a citi. Orice, coperti de reviste, titluri de edituri, ce scrie pe cotorul de la hartia igienica, orice numai sa fie. Asa am ajuns sa citesc un sfert de carte pana ce a revenit curentul.

In acel moment trebuie sa recunosc ca a existat o unda de dezamagire. Stiam ca daca am electricitate si implicit computer cu internet nu ma voi mai atinge de nicio carte.

Noroc ca exista Enel-ul.

Concluzionand:
1) daca macar o zi pe saptamana n-ar exista curentul electric cred ca as fi indubitabil un om extrem de citit.
2) e surprinzator sa descoperi cate chestii pe care nu ti le-ai imaginat functioneaza pe baza de curent electric.

Leave a Reply