Campanie electorala sau cultul personalitatii?

Sursele mele sunt facebook-ul, afisele de pe strada si 5 minute vazute aseara din discutia dintre Ponta si Johannis.

Campaniile celor doi candidati imi par extrem de similare, ambele promovand un cult al personalitatii fata de propriul favorit si o agresivitate excesiva fata de oponent.

O sa mearga pentru romani pentru ca romanii cred ca stiu politica dar nu stiu nici macar legile. Presedintele nu trebuie sa fie un super om bun la toate, nu el este capabil sa scoata tara din belele si sa o duca pe noi culmi de dezvoltare si bunastare…..na ma, ma molipsi si eu de la discursurile comuniste ale astora.
Constitutia romana in esenta nu lasa presedintele decat sa semneze legi si sa zambeasca frumos la intalnirile internationale.

Asa ca n-avem ce face cu un presedinte-zeu, am avut pana acum unul marinar care s-a crezut atotputernic si a facut totul prastie.

Pe mine m-ar fi convins unul care sa vina si sa aiba un discurs de genul: “Ba baieti, eu nu stiu nimic dar vedeti ca am cu mine cei mai jmecheri consilieri prezidentiali apolitici pe care ii gasiti in tara asta”. Ca despre asta-i vorba. Un candidat va fi intotdeauna politician si va fi as (sau cel putin ar trebui) in politica. Pentru restul domeniilor ar trebui sa existe consilierii lui iar toata batalia asta electorala de rahat ar trebui sa fie mai degraba o discutie punctuala pe fiecare domeniu in care principalii combatanti sa fie consilierii iar candidatii la presedintie sa fie cel mult invitati in public.

Dar asa e la noi. Tot romanul se pricepe la politica dar nimeni nu stie ce-i aia.

Tot se vorbeste de justitie. Romania a avut in istoria ei un singur moment in care hotia a fost cu adevarat amenintata iar romanii au fost atat de socati de ce s-a intamplat atunci incat, desi a domnit doar 7 ani, nimeni nu l-a uitat si nu-l va uita vreodata pe Tepes.
In rest numai vorbe.

4 Responses

 1. Ciprian says:

  foarte bine spus Victor , asta este problema la noi , lumea habar nu are ce poate sa faca un presedinte si ce nu sau cine poate sa faca mai multe decat el , tocmai de aceea ca presedinte ma intereseaza ce oameni are alaturi de el , pacat ca nu se pune accent pe treaba asta , exact cum ai spus si tu sa vina un candidat la presedentie sa zica asta sunt eu si cu oamenii astia lucrez , cat despre el macar sa stie si el sa vorbeasca limba engleza pentru intalnirile alea internationale

 2. Ciprian says:

  ca sa nu mai zic de asa zisa confruntare , pai aia a fost confruntare ??!! , Ponta era ca un copil mic obraznic care se oftica la maxim si incepea sa inventeze din mers fel de fel de aberatii si sa vorbeasca peste toata lumea doar ca sa nu taca si sa lase impresia ca stie ce vorbeste , cat despre Iohannis sper sa-si gaseasca boasele , are mare nevoie de ele

  • Victor says:

   Mie amandoi imi par niste marionete, sunt un pusi in fata ca au o imagine mai ok dar indiferent cine va castiga va juca dupa cum se trag sforile.
   Iar daca stai sa te gandesti ca avem de ales intre un candidat PSD si un candidat produs de un partid care pana anul trecut era in alianta cu PSD-ul iti dai seama ca de fapt nu e o alegere, amandoi sunt o apa si-un pamant.

Leave a Reply