Casnice

Sunt cateva aspecte ale vietii de zi cu zi pe care nu pot sa le inteleg:

1) de ce indiferent la care casa ma asez, cozile de la celelalte case merg mai repede?
Eram acum doua zile la film. Un grup de persoane in fata mea, mai trebuiau doar sa plateasca si urmam eu. La celelalte case cel putin 3 persoane. Au trecut 10 minute pana mi-a venit randul din cauza ca toate cardurile persoanelor din acel grup aveau fonduri insuficiente. M-am gandit sa ma mut la alta coada dar am renuntat, fiind sigur ca daca ma voi muta voi avea aceeasi soarta.
Lucru care mi-a fost confirmat azi la supermarket unde am schimbat 3 case din cauza ca mi se parea ca cealalta coada se misca mai repede. Dar degeaba.
Sunt sigur ca e o lege nedescoperia a universului: intotdeauna cozile la care nu stai se misca mai repede decat alea la care stai.

2) de ce un tub de pasta de dinti gol contine mult mai multa pasta decat un tub plin?
As putea numi treaba asta paradoxul pastei de dinti. Sa zicem ca iau un tub de pasta de dinti. Intr-o saptamana consum pasta pana la gaura de iesire. Mai dureaza insa cel putin doua saptamani pana cand tubul se goleste de tot, toata pasta de dinti fiind practic continuta in cotorul de langa gaura de iesire. Jur ca nici dintr-o gaura neagra n-ai putea sa storci mai multa materie decat dintr-un tub gol de pasta de dinti.
Adica exact ca in poza doar ca invers. :))

P.S.: ca melodie, un evergreen :)))

6 Responses

 1. Ciprian says:

  asa este Victor , erau si legile lui Murphy care ziceau asemena descrierii date de tine mai sus , legat de statul la coada .
  Am observat si eu de multe ori acest lucru , dar cred ca este un paradox sau ceva legat ce mintea noastra , cred ca se intampla doar daca esti atent la acest lucru pentru ca altfel ar fii patit la fel si alta persoana de la alta casa care sta la coada din acelasi timp cu tine, poti sa-ti dai seama ca nu a patit la fel ca tine pentru ca respectivul iese deja din magazin cu cumparaturile si tu inca stai la coada , probabil el nu se gandea care coada se misca mai repede , coada la care statea el sau coada la care stai tu , oricum legile lui Murphy sunt epice si majoritatea adevarate

  • Victor says:

   Cipri, la cat de mult urasc eu cozile si asteptarea sunt foarte sensibil la chestii din astea. Inca mai sunt traumatizat de faptul ca acum muuulti ani a trebuit sa stau o ora la coada la banca iar coada era compusa din 3 persoane, nu mai multe. Acum am alergie la banci din cauza asta. :)))

 2. Ciprian says:

  Plus ca totul se intampla mai ales atunci cand te grabesti sau esti pe fuga , aici mereu ma gandesc ca daca ceva poate sa mearga prost va merge prost , exact cum zice una din leglile lui Murphy 🙂

Leave a Reply