Je ne suis pas Charlie, je suis John

In toata tevatura asta din Franta e amuzant cum un ziar scarbos a ajuns sa fie apreciat de toata lumea.
Sa fim seriosi, s-au jucat cu focul. Ce au facut ei cu musulmanii este cam ce se intampla in scoli si licee atunci cand intotdeauna exista un grup jmecher care face misto in fiecare pauza de copilul ciudat pe care nu-l suporta nimeni. O fac iar si iar, se intampla cateodata ca acesta sa cedeze.

Glume din cele facute de ei merg pentru vestici. Acolo e o altfel de cultura, religia nu e la fel de puternica in vietile oamenilor, merge sa faci misto de Dumnezeu sau de Isus, nu porneste nimeni Jihadul pentru asta.
Musulmanii sunt insa altfel.
Tot ce a facut ziarul ala mi s-a parut o lipsa crasa de bun simt si de respect la adresa unor oameni care cred in zeul lor mult mai puternic decat credem noi in al nostru. Nu erau ei in masura sa-i judece pentru religia lor, ar fi fost de bun simt sa o accepte sau sa o ignore macar.

Nu spun ca ce au facut musulmanii a fost ok. Nici pe departe. Zic doar ca atunci cand arunci o canistra cu benzina in foc ar trebui sa nu te surprinda explozia.

Je ne suis pas Charlie, je suis John. John Lennon a visat la o lume ideala, ghinionul lui a fost ca a trait cu sute de ani inainte de timpul potrivit.

One Response

  1. Ciprian says:

    Perfect adevarat ce zici Victor , ai facut o comparatie foarte buna .

    Acum cu tragedia asta toata lumea ”Je Suis Charlie” , ei uite eu nu sunt , nu sunt nici cu unii nici cu altii , nu sunt de acord cu nici una dintre cele doua parti , nici cu cei care au facut crima nici cu cei care au provocat acest lucru , mii se pare penibil pentru ce au murit acei oameni si la fel de penibil pentru ca cineva s-a gandit sa-i omoare pentru ce faceau ( caricaturi . LOL ) .

    Eu inteleg ca au drepturi ca jurnalisti , dar nu cred ca au si limite cand vine vorba de absolut orice fel de subiect , la fel este si cu paparazzi , din cand in cand cate o persoana publica mai bate cate un cameraman , oare de ce ??? , puii mei , nu au limite si nu zic ca este nevoie ca cineva sa traga o linie si sa zica gata pana aici , este vorba de bunul simt al fiecaruia , dar daca tu ca jurnalist esti in stare sa ruinezi viata cuiva inventand fel de fel de aberatii/minciuni si te mai si mandresti cu asta sa nu te miri daca o sa patetsti si tu la fel sau mai rau . Plus ca aici nu mai vorbim despre o singura persoana si despre o natie intreaga care probabil se simtea jignita .

    Cat despre cei care acum pun toti musulmanii in aceasi oala cu cei care au facut crimele sau fac crime in numele religiei sau cum vor ei sa se simta mai bine , sunt niste oameni praf care nu realizeaza ca poate chiar si ei cunosc persoane de aceesi religie cu criminalii si sunt foarte pasnici , nu toti musulmanii sunt rai , nu toti arabii sunt teroristi si asa mai departe .

Leave a Reply