Campuri aurii

Sunt melodii pe care uneori le simt ca pansamentul pe rana.

Nu le ascult des, poate o data la cateva luni sau chiar ani, insa atunci cand se intampla sa intru intr-o anumita stare stiu si simt ca trebuie sa apelez la ele asemeni unui pansament.
Si functioneaza.
Ma aduc iar pe linia de plutire si imi redau starea de bine ce-mi fusese deteriorata.

Citeam azi presa. Razboi inevitabil in Ucraina, clasa politica corupta in Romania, crime, saracie, lumea cu fundu-n sus, ca de obicei. Astea ma fac uneori sa cred ca totul nu e decat un complot urias pentru a tine lumea stresata. Pentru ca stresul vinde.

Pentru o astfel de stare de “am intrat prea mult in contact cu realitatea si m-am ars” exista melodia asta.

Una dintre melodiile noastre geniale care, daca ar fi fost create intr-o alta tara, ar fi intrat pentru totdeauna in memoria umanitatii.

3 Responses

 1. Ciprian says:

  adevarat , la noi stresul vinde si se abuzeaza de acest lucru , eu si fratele meu suntem de parere ca stresul este o inventie a romanilor , romanii ( cei drept nu toti ) daca nu sunt stresati sau nu creaza stres nu se simt in pielea lor

  • Victor says:

   Asa e peste tot, sa nu uitam ca pe la ei se si moare de la prea mult stres si ca in general stresul este o problema in lumea vestica.

   Cred ca stresul este mai degraba o problema a omului, in general. Si eu m-am surprins de multe ori facandu-mi griji pentru toate rahaturile atunci cand n-aveam ceva mai important care sa ma streseze.
   Noroc ca am capatat intre timp suficienta minte incat sa reusesc sa ma detasez de probleme. Le analizez si incerc sa-mi dau seama care sunt adevarate si care sunt fabricate artificial de mintea mea prea odihnita.

 2. Ciprian says:

  asta asa este , stresul este o problema a omului , acum depinde de fiecare om cum se descurca cu el , exact cum ai spus si tu o analiza atenta asupra lucrurilor poate rezolva multe , eu mai am de lucru la capitolul stres , de obicei ma stresez fara rost , lucru de care imi dau seama de fiecare data cand rezolv problema care cauza stresul , de obicei ceva banal care nu necesita nici un stop de stres

Leave a Reply