Nervi

Nu stiu daca toata lumea are, eu insa am cateva chestii care ma enerveaza instant. Nu voi vorbi despre ele, voi vorbi despre fenomen in sine pentru ca este fascinant.

E ca atunci cand caria iti atinge un nerv sau cand dai cu cotul in coltul unei mese, numai ca se intampla in creier. Sunt cauze care nu mai tin cont de bariera constientului, trec repede de ea si ajung sa ma enerveze instant, inainte sa-mi dau seama ce se intampla.

Avand in vedere ca aceste cauze imi sunt specifice numai mie, pe ceilalti lasandu-i indiferenti, ma gandesc ca nu are legatura neaparat cu ele cat cu mine. Este ceva in felul meu de a gandi, in creierul meu, o frecventa care, atinsa din exterior, genereaza aceasta reactie instinctiva.

Daca este asa atunci problema nu este afara ci in mintea mea. Trebuie sa-mi dau seama care-i este cauza si sa incerc sa o remediez.

P.S.: poate am fost putin cam abstract. Ca sa dau un exemplu concret, ma enerveaza nejustificat de mult atunci cand cineva pleoscaie. Mi se zbarleste parul si prind o stare de nervozitate pe care ma chinui cu greu sa o stapanesc.

2 Responses

 1. Ciprian says:

  :))) Cristi , nu-i asa ca am ghicit . Te inteleg perfect , nici mie nu-mi plac anumite chesti , sunt cateva declansatoare de genul asta si la mine

  • Victor says:

   N-are legatura cu Cristi. Treaba asta ma scoate din minti indiferent cine o face, cand o face, de asta zic ca are legatura cu mine.

   Cristi reuseste sa ma scoata din pepeni cu felul lui de a fi, pot spune ca asta au mai reusit doar doua persoane din miile pe care le-am intalnit in viata mea. :))))

Leave a Reply