Inchisorile – centre de cultura

Acum ceva timp celebrul Jiji Becali si inca vreo cativa trepadusi din fotbal au fost bagati la parnaie pe motiv ca trebuia sa dea bine DNA-ul la aia din afara ca altfel nu ne bagau in UE.

Acum ies de la racoare mai ceva ca in desene animate. Care pe usa, care pe horn, dupa posibilitati. Astfel, o sa li se taie masiv din pedeapsa pe motiv ca au scris carti.

Nu inteleg cum ar putea aia sa scrie carti atat timp cat ei nu stiau nici sa vorbeasca. Adica sa lipeasca doua propozitii astfel incat sa iasa o fraza coerenta. De la semianalfabetism la „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI”, asa cum se numeste cartea scrisa de Copos, sunt ani lumina departare.

Eu cred ca de vina pentru atat inspiratie pe care o au astia in inchisoare sunt alde Liiceanu si Cartarescu. Le-or fi citit astia cartile si si-au zis, pe buna dreptate: “Ba, daca astia pot atunci noi de ce nu?”

Oricum, e bine de stiut ca inchisorile din Romania sunt centre de dezvoltare culturala. Generatiile viitoare probabil le vor multumi acestor bravi si inflacarati slujitori ai penelului si ii vor aprecia la adevarata lor valoare.

Daca tot cauta motive sa-i scoata din inchisoare atunci sa gaseasca unele mai dragute. Sa le dea, de exemplu, problema din fotografie.

2 Responses

  1. Ciprian says:

    Cum sa nu scrie ei carti in puscarie , normal ca au scris , adica ce am vrut sa zic suna cam asa , cum sa nu plateasca pe cineva sa scrie niste carti in locul lor cat ei stau in pusacrie . Alta dovada de sfidare si cat de prosti ne cred .

    • Victor says:

      Ar trebui macar sa-i puna sa-si citeasca “creatiile”. Sunt aproape sigur ca unii dintre aia nici sa citeasca bine nu stiu.

Leave a Reply