Seriale

Faptele sunt cele mai bune argumente.

A inceput sezonul 5 din Game of Thrones si n-am vazut inca niciun episod. Le am pe toate insa nu am apucat sa ma uit la ele. E adevarat ca nici nu prea m-am uitat la filme in ultimul timp insa atunci cand am chef sa vad ceva ma uit la un episod din Vikings.
Asta atesta faptul ca Vikings mi se pare mai interesant decat Game of Thrones.

Am stat si am analizat motivele.

1. Personajele imi par mai bine construite, mult mai complexe si scot mult mai bine la lumina multitudinea de aspecte ale caracaterului uman. In Game of Thrones fiecare personaj reprezinta un viciu sau o virtute umana, in Vikings personajele sunt oameni cu ce au ei mai bun si mai rau.

2. Moartea are un sens si un motiv, nu apare oricand si oriunde doar pentru ca un scriitor a vrut asa.

3. Picatura de mitologie strecurata pe ici pe colo este irezistibila pentru unul ca mine, fascinat de mituri si legende.

4. Am lasat la urma, pentru ca stiu ca toti cei care vor citi ma vor critica pentru asta, parerea ca Floki este mult mai interesant pe postul de bufon-filozof decat piticul atomic din Game of Thrones.

3 Responses

 1. Ciprian says:

  stiu cate ceva despre serialul Vikings , am incercat sa ma uit la el dar m-am oprit fara vreun motiv , dupa o asemenea comparatie fabuloasa sunt sigur ca am sa-l descarc si sa ma uit , incercasem sa-l urmaresc la tv pe history si nu prindeam mereu cand era difuzat , probabil de aia nu m-am uitat la mai multe episoade

  • Victor says:

   Cred ca e genul de serial din care trebuie sa vezi primul episod ca sa-ti dai seama daca merita sau nu. Daca iti place atunci continua, daca nu atunci n-are rost sa te mai uiti, nici urmatoarele nu-ti vor placea.
   Sa-l incepi de la jumatate e mai greu, ca nu intelegi la fel de bine cine, ce si de ce.

 2. Ciprian says:

  primul episod l-am vazut la tv , stiu ca mi-a placut , dar dupa ceva timp cateva episoade cred ca mi-a captat altceva atentia , daca o sa-l iau de pe magazinul meu online :)) sigur o sa ma uit la el

Leave a Reply