Cum e sa fii si prost si rasist

Am dat de articolul asta.

Un primar american a fost demis pentru ca a facut declaratii rasiste. Ceea ce a spus ma face sa ma gandesc ca pentru americani Romania este un fel de rai in care toata lumea traieste in pace si intelegere si in care nu se intampla niciodata vreo infractiune.
Cica:
“primarul le-a spus unor agenţi de poliţie că “rata infracţionalităţii este redusă în România deoarece toată lumea este albă”. “Persoanele de culoare sunt leneşe, în România nu au negri”, ar fi spus David Frasher.”

Astfel de chestii ma fac sa-mi dau seama cam cat de inutil este sa ne gandim la pace si intelegere in lume. Daca sunt oameni cu influenta care mai cred ca culoarea pielii este cea care determina actiunile omului atunci este clar ca suntem mai aproape de epoca de piatra decat ne-ar placea sa credem.
E mai usor sa aruncam vina pe culori decat sa recunoastem esecul unei societati. Pentru ca infractionalitatea din punctul meu de vedere pleaca aproape exclusiv de la mediul incare creste si de care este influentata fiinta umana. Societatea este de vina pentru ceea ce naste, nu culorile.

Uite cum am ajuns sa fac un subiect serios din unul comic.

Leave a Reply