Accentuator de emotii

Nu stiu daca a fost dintotdeauna asa, chiar sunt curios sa aflu cum a fost in trecut, am impresia ca lumea de azi raspunde doar la emotii puternice.
Lumea de azi are nevoie de chestii senzationale ca sa simta, chestiile normale o lasa rece. Lucrurile frumoase sau urate sunt trecute cu vederea, totul trebuie sa fie fabulos, fantastic, senzational, diabolic, cu cat e mai mare epitetul cu atat mai puternica emotia.

Pare ca societatea de azi este asemeni bolnavilor ce au nevoie de medicamente din ce in ce mai puternice pentru ca cele actuale inceteaza sa mai aiba vreun efect.

Titlurile de zilele astea din ziare sunt senzationale pentru ca altfel nu le-ar citi nimeni. Frumosul si uratul, tristetea si bucuria ne sunt indiferente, la fabulos si macabru, tragedie sau comedie mai simtim ceva. Poate.

P.S.: Am gasit niste idioti care spun ca incendiul din clubul ala este o razbunare divina pe cei care petreceau intr-o zi de post. Trebuie sa fii inchis la minte sa crezi sincer ca niste oameni care petrec sunt mai diabolici decat niste preoti care traiesc in lux atunci cand semeni de-ai lor mor de foame.

Leave a Reply