Solutia magica la aproape orice problema cu computerul

Aveam picioarele urcate pe birou in cel mai relaxant mod cu putinta. Tocmai ma pregateam sa ma uit la un minunat meci de Dota cand youtube-ul se opreste. Mergand dupa sursa problemei observ ca de fapt intregul internet s-a oprit.
Caut sa vad ce zice conexiunea la internet si imi da mare eroare:

Error 651: The modem (or other connecting device) has reported an error.

Am mai injurat o data computerele care sunt precum copiii mici adica sunt in stare sa urle ca le doare ceva dar nu sunt capabile sa se doftoriceasca singuri.

Aaaaa, am uitat sa spun ca era 1 noaptea si routerul e la mama in camera.
Asa ca dau toate sursele de zgomot la minim, ma duc in cel mai tacut-stealth-silence mod cu putinta la ea in camera. Dibuiesc routerul si observ imediat marea lumina rosie. Acolo am spus in gand:
“-Puuuuuuuuuuuu*a mea! De unde ma-sa sa stiu ce inseamna becul ala rosu daca sunt in bezna?

Tin la mama prea mult asa ca n-am trezit-o. Am cautat rezolvari alternative.
Le-am urat de sanatate si de fericire eterna alora de la Vodafone ca m-au bombardat in ultimele saptamani cu zeci de giga de internet gratis pe mobil (nu, nu exagerez. 15 gb de internet primiti efectiv cadou) si am inceput sa scotocesc internetul in cautarea solutiilor.

Romanii ziceau pe forumuri ca au vorbit cu aia de la RDS legat de eroarea 651 iar RDS-ul i-a trimis la plimbare (ceea ce nu ma mira pentru ca singurul lucru de care e capabil serviciul de relatii cu clientii al RDS este sa-ti spuna unde e cel mai apropiat parc si sa te trimita acolo sa te plimbi pentru ca ei nu rezolva niciodata nimic).
Strainii dadeau niste solutii atat de complicate ca n-am fost capabil sa urmaresc nici macar primul punct dintr-o serie de 3 pagini de puncte.
Aaaaaaa si mai erau niste idioti care ma puneau sa DESCARC un program care sigur imi va rezolva problema. Cat de idiot sa fii sa pui pe cineva sa descarce un program cand problema persoanei respective e aia ca NU ARE INTERNET ca sa descarce?!!?

Am ajuns pe pagina a doua a Google-ului (iti dai seama cat de disperat eram daca am ajuns pe taramuri atat de neumblate) si acolo am gasit pe unul care dadea niste pasi simpli si exacti care m-au facut sa-mi dau seama cat de cretin sunt:
– opreste calculatorul
– scoate cablul de net
– baga cablul de net la loc
– deschide calculatorul.

Am facut asta si ‘tu-i muma ma-sii de net ca mergea. L-am reparat cu solutia prin care mi-am rezolvat problemele cu computerele de zeci de ani dar pe care a trebuit sa o caut ca cretinul prin tot internetul ca sa mi-o aduc aminte.

Leave a Reply