Cuvintele e grele

Nu stiu daca li se intampla tuturor sau sunt eu special insa patesc constant sa am probleme in a transpune ideile in cuvinte.
Procesul de transformare banuiesc ca e la fel pentru toata lumea. Creierul compune o idee, o notiune abstracta pe care mai degraba o intuiesc decat o stiu sigur. Dupa acest proces de creatie urmeaza procesul prin care ideea este transpusa in concret, in cuvinte. Aici am uneori probleme, mai ales daca e vorba de ceva spontan, in care nu am timp sa analizez prea mult ceea ce urmeaza sa spun.
Astfel, ma trezesc uneori ca nici eu nu inteleg exact ce am spus sau ca ceea ce tocmai am spus este atat de diferit de ceea ce aveam in minte incat imi pun probleme serioase in legatura cu nivelul inteligentei mele.

Pe langa teleportare si realitatea virtuala, telepatia este inca un lucru pe care sper sa il descopere omenirea in viitor. Traducerea ideilor in cuvinte duce uneori la schimbari prea deranjante de sens.

3 Responses

  1. Ciprian says:

    ma regasesc in acest articol atat de mult incat ma face sa cred ca te gandeai la mine si la felul meu de a explica ceva cand l-ai scris , de prea multe ori ma gasesc in situatia de a nu reusii sa explic cuiva ce am in cap , cand ma gandesc la ce vreau sa zic totul se leaga , cuvant dupa cuvant , fraza dupa fraza , dar cand deschid gura si incep sa vorbesc parca totul iese pe dos :)) si nici eu nu mai stiu ce vroiam sa zic , de multe ori ma bazez pe cei care ma cunosc ca vor intelege ce vreau sa zic si stiu sigur ca tu ma intelegi 🙂

Leave a Reply