Life is strange

Am scris despre “Witcher”, cel mai perfect (exprimare gresita din punct de vedere gramatical dar corecta din toate celelalte puncte de vedere) joc facut vreodata, acum voi scrie despre “Life is strange” pentru ca mi-a sugerat Andreea si mi-a placut ideea. Ma gandesc ca as putea sa fac o serie de articole despre jocurile care m-au marcat. Voi vedea.

Revenind la “Life is strange”, e un joc foarte, foarte frumos. N-am jucat decat primul episod (pentru restul de 4 astept reducerile de pe Steam) insa am putut sa-mi fac o parere, zic eu.
Din primele minute m-a atins in trei puncte esentiale pentru mine in ceea ce priveste jocurile:
1) Libertatea de a alege. Iubesc treaba asta teribil de mult, imi place ca deciziile mele schimba cursul jocului si ca pot modela personajul dupa personalitatea mea. Alegerile sunt o conditie aproape suficienta sa ma faca sa joc un joc.
2) Muzica. Incepusem de cateva minute jocul, tocmai descoperisem ca e frustrant sa nu am harta si nici sa stiu ce trebuie sa fac, cand a inceput o melodie absolut geniala. Muzica in jocul asta este WOOOOW. Muzica e perfecta pentru a crea atmosfera din joc. Se completeaza perfect cu grafica, asta facand ca jocul sa ma acapareze, sa ma faca sa uit de orice.
3) Povestea. Pe mine m-a atras imediat, nu-mi dau seama daca din cauza ca mi-am regasit un pic viata de liceu acolo sau pentru ca jocul e atat de bine facut incat sa ma faca sa simt ceea ce vrea sa-mi transmita.

Simt nevoia sa descriu “Life is strange” intr-un mod mai explicit. Comparand cu muzica, sunt orchestre de zeci de persoane care te fac sa te simti minunat ascultandu-le, sunt insa si muzicieni care singuri, cu un instrument, te pot face sa te simti la fel de minunat. As pune “Life is strange” in aceasta a doua categorie. Nu este un joc care se vrea fabulos, este un joc care este fabulos prin simplitate si prin felul direct in care atinge sufletul.
Mi-au placut teribil de mult trairile pe care le-a trezit in mine, l-as caracteriza ca fiind un joc pentru sentimente mai mult decat pentru minte. Nu vreau sa dau detalii pentru ca e o experienta care trebuie simtita de fiecare pe propriul suflet.

Indraznesc sa-l recomand fara ezitare in conditiile in care, dupa cum spuneam, n-am jucat inca nici macar un sfert din el.

P.S.: Primul episod e gratuit pe Steam!!!

4 Responses

Leave a Reply