Necredincios

Trebuie neaparat sa profit de aceasta scurta perioada pentru a face misto de persoanele grase. Spun “scurta perioada” pentru ca tocmai am scapat de burtica mea, lucru care va mai dura fix inca 8 zile, pana la Paste.
Sarbatoarea asta a Pastelui imparte lumea in doua categorii: cei care recunosc ca il asteapta ca sa se indoape ca porcii si cei care nu recunosc asta desi o fac. Vrajeli din alea cu renastere spirituala le aud an de an dar sunt mai dispus sa cred ca exista preoti saraci decat ca a renascut cineva spiritual fix de Paste.
Cand eram mic asteptam Pastele cu nerabdare pentru ca era una din putinele zile din an in care puteam sa stau treaz pana tarziu. Mai tarziu, Pastele a reprezentat noaptea in care ma duceam impreuna cu bunica sa luam lumina. Ma uit in urma si cred ca linistea pe care mi-o regaseam in acea perioada agitata a vietii mele se datora in intreaga masura bunicii si nu sarbatorii. Acum cred ca Pastele nu mai are nicio semnificatie si singurul lucru ce il va face special va fi acela ca voi fi impreuna cu familia mea, oamenii pe care ii iubesc.
Nu cred in sarbatoarea asta la fel cum nu cred in tot ce inseamna biserica. Toata ideea asta de religie si de biserica este o fatada construita de om, un chip cioplit la care omul se roaga pentru ca a fost prea limitat sa accepte existenta abstracta a divinitatii. Sunt mai credincios ca niciodata, cred ca undeva adanc in Universul asta exista o forta care la un moment dat a contribuit decisiv la existenta noastra. Restul insa, toate nimicurile diferite care au generat razboaie timp de mii de ani in istoria umanitatii sunt pur si simplu insignifiante.
Daca il simti pe Dumnezeu il simti in orice limba, iar relatia ta cu el este doar a ta, n-ai nevoie de intermediari.

4 Responses

 1. Danuta says:

  Mai nou, pe la scoala se preda despre religiile lumii..Nu stiu..acum stau si ma intreb..oare le spune cineva elevilor ca Buddha e doar un pseudonim al unui smecher, care o freca la rece sub un smochin asteptand iluminarea, prostind niste fraieri sa il urmeze? :_)
  Mno..cine nu mai poate de bine, pocneste din degete si inventeaza o religie..

 2. Victor says:

  Mi se pare o idee buna. Pe langa dobandirea unei culturi generale care ar trebui sa-i faca pe copii sa treaca mai usor de prejudecatile religioase care au despartit umanitatea in intreaga ei istorie, un alt avantaj este ca in celelalte religii dar mai ales in budhism se gasesc multe principii spirituale extrem de interesante si de folositoare dezvoltarii spiritului uman. 🙂
  …depinde acum daca se merge si putin mai in profunzime sau se trateaza la nivel pur superficial materia. Oricum ar fi, religia in scoli ar trebui sa fie o materie pur optionala, mi se pare absord sa ti se puna note la asa ceva.

 3. Luiza says:

  Tot ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce am gandit. – Buddha
  Imaginatia este totul. Este puterea de previziune a ceea ce va urma in viata. – Einstein

  Totul este energie; Universul, galaxia noastra si planeta noastra.
  Indivizii, organe, celule, molecule, atomi si in sfarsit energia.

  Mergi la un fizician specialist in cuantica si intreaba-l: “Cine creeaza lumea?” Iar el va spune, “Energia.” Sa descriem energia.
  1. In primul rand, ea nu poate fi creata sau distrusa.
  2. A existat dintotdeauna, tot ceea ce a fost exista in continuare: ia o forma, o pastreaza o vreme si apoi renunta la forma. Bine.

  Mergi la un teolog si intreaba-l,
  “Cine a creat Universul?” El va spune, “Dumnezeu.” Bine, atunci descrie-l pe Dumnezeu.
  1. Dumnezeu a existat dintotdeauna, nu poate fi creat sau distrus.
  2. El este tot ceea ce a fost, tot ceea ce va fi, luand forma, dainuind in forma si renuntand la forma.

  Daca tu crezi ca esti doar un pachet de carne, gandeste-te din nou. Esti o fiinta spirituala, esti un camp de energie, actionand intr-un camp de energie mai vast. Toti suntem in legatura unii cu altii. Nu exista un inauntru si un in afara.

  Tu esti Sursa de energie … Esti o fiinta eterna, esti forta lui Dumnezeu. Conform Scripturii, esti imaginea si asemanarea lui Dumnezeu.
  Asta inseamna ca ai potentialul si puterea lui Dumnezeu de a-ti crea lumea cu adevarat.

  Ceea ce-l conduce pe om pe căi greşite nu este duşmanul său, ci propria sa minte. Buddha

  Gândurile şi sentimentele noastre pot modifica ADN-ul, iar ADN-ul modifică în mod direct materia din care este structurată lumea.

  P.S. – Dumnezeu este in tot si in tine, trebuie constientizat in fiecare secunda a vietii. Aceste sarbatori sunt bune pentru aceea care nu recunosc ca nu ei au facut lumea decit Duminica in biserica si de sarbatori. … sunt si ele bune la ceva!

 4. Victor says:

  Cu finalul sunt total de acord, sarbatorile sunt categoric bune la ceva. Asa cum zicea si Isus: “Lasati mancarea sa vina la mine!”
  …sau cam asa ceva. :))

Leave a Reply