Cei 3 Armstrongi

“Ciclistul american Lance Armstrong a rămas fără cele şapte titluri cucerite în Turul Franţei, cea mai importantă competiţie din acest sport, şi a fost suspendat pe viaţă din ciclism, pentru că s-ar fi dopat.”

Ma si cat rahat a mancat omul… A avut si tupeul sa scrie carti despre cum a batut cancerul si cum a reusit sa ajunga cel mai bun. Apogeul a fost atins la editia la care i-a prins dopati pe toti de la locul 2 la locul 10, el castigand insa testele nereusind sa depisteze nimic in neregula la el.
Asta pentru ca in acea perioada SUA descoperise niste bombonele magice. Acei ani au fost anii in care americanii dominau intrecerile sportive cam pe toate planurile. Intre timp insa s-au prins astia de la testarile antidoping si brusc americanii au redevenit muritori. Acum ma uit la atletism numai sa vad cum ii intrec jamaicanii si trinidad-tobagienii alergand cu spatele si intr-un picior la curse pe care alta data americanii le castigau fara drept de apel.
Ni se tot vorbeste despre exemplele pe care le dau sportivii. Sunt ele oare demne de urmat? Melodia asta de mai jos i se potriveste perfect lui Lance, cel pe care umanitatea se grabise sa-l alature celorlalti 2 Armstrongi celebri, Neil si Louis. Iata insa ca miturile incep sa cada. Lance a fost primul, Neil vine repede dupa el, din ce in ce mai putina lume crede in aselenizare, singurul ramas este Louis si din punctul meu de vedere el este singurul Armstrong pe care omenirea ar trebui sa-l tina minte.

3 Responses

  1. Radu says:

    Intr-un fel as fi vrut sa nu pateasca asta. De acord ca si-a batut joc de munca multor ciclisti care erau in urma lui si a celorlalti 10 care s-au dopat in perioada aia. Dar trebuiau sa il prinda atunci, nu acum. Atunci ar fi avut o valoare, castigatorii adevarati si-ar fi primit rasplata.
    Dar acum? Acum nu au facut decat sa darame un idol care probabil dadea speranta multor oameni care au cancer.
    Nu vad partea buna in toata treaba asta.

  2. Victor says:

    Partea buna e ca le va da de gandit celor care vor mai incerca asa ceva. Ceea ce au facut ei a fost sa arate tuturor ca sunt dispusi sa dezgrope si mortii ca sa-i testeze antidoping, orice ca sa ajunga la adevar. Asta, avand in vedere ca e o agentie antidoping, este exact mesajul pe care trebuie sa-l transmita.

Leave a Reply