Viitorul depinde de tine – III –

II   Al doilea  principiu

Claritatea este esentiala
Factor important al norocului: sa sti exact  ce vrei, in fiecare domeniu al vietii tale.
Scopurile  sa fie clare, specifice, masurabile, asternute pe hirtie + dorinta arzatoare de a le transpune in realitate.  Realitatea este ca : nu poti lovi o tinta pe care nu o vezi.   Esecul asta este: incapacitatea de a decide exact ce vrei, cum va arata, cind il vrei, si, cum il vei dobindi. = generalitati confuze in loc de OBIECTIVE PRECISE.
Poate ca scopurile nu sunt singurul motiv al reusitei, dar reusita nu e posibila in absenta lor!

Nu exista coincidente   Majoritatea coincidentelor pot fi puse pe seama evenimentelor petrecuta anterior.
Cauta pretutindeni serendipitatea – capacitatea de a descoperi lucruri bune in viata.
Situatia ta de acum este exact lucrul de care ai nevoie – pentru progresul si dezvoltarea ta personala. Fiecare dificultate cu care te confrunti astazi ascunde posibilitati pe care le poti folosi in avantajul tau, pentru a-ti fauri viata pe care o doresti. !!!!
Sa-ti explic: sef dificil, perspective limitate, nu-ti place situatia. Conform principiului  serendipitatii,  (capacitatea de a descoperi lucruri bune) este exact lucrul de care ai nevoie si cauti avantajele care se ascund. 1.) Te intrebi: daca n-as lucra aici si as sti tot ce stiu acum despre acest post si viitorul lui, m-as mai angaja aici? Daca raspunsul este NU, atunci te intrebi: Daca as putea face orice vreau cu adevarat, care ar fi acest lucru?
Concluzie : In loc sa stai pe loc dorind si sperind ca lucrurile se vor imbunatatii, situatia data poate fi un resort care sa te impinga spre experiente mai buna mai satisfacatoare. (Luiza- orice sut in fund, un pas inainte)  NU POTI afla care este drumul bun decit mergind o vreme pe un drum gresit. !!!!

Gindeste-te la viitor  un factor al norocului este regula care spune ca nu conteaza de unde vii, important este incotro mergi.   Trecutul este mort. Nu mai poti da nimic inapoi. Concentreaza-te asupra noului orizont al propriilor posibilitati si indreapta-te in acea directie.
Puterea gindirii strategice  Scopul planificarii strategice in afaceri este cresterea ratei profitului raportat la investitie.
Ca individ, daca ai un plan strategic personal, vei fi vai concentrat asupra scopului si mai eficient. Scopul fiind sa iti sporesti profitul raportat la energie.  O societate investeste capital financiar in afaceri, tu investesti capital uman in viata ta.  Acest capital uman este de 3 tipuri: mental, emotional si fizic.
Scopul fiind  cel mai mare profitul pornind de la investitia facuta in munca ta si in viata personala.
Succesul nu este o intimplare  Legea spune ca cine rateaza planificarea isi planifica ratarea.   Oameni care traiesc dupa legile intimplarii considera ca: nu conteaza ceea ce stii, ci pe cine stii. Sau: nu te poti lupta cu Primaria. Cumpara bilete la loterie, investesc in scheme piramidale, merg la cazino. Vesnic spera la o lovitura care nu vine niciodata.
Recompense diferite pentru aceeasi slujba  Oamenii cei mai bine platiti in America, au planuri strategice personale. Sunt oameni care se concentreaza intens asupra scopului lor. Stiu exact ce vor. Au planuri si proiecte scrise, insotite de programe si scheme pentru realizarea lor si lucreaza la ele in fiecare zi.
Cu cit sti mai limpede ce vrei si esti mai increzator in reusita, cu atit mai puternic cei activa:

  • legea credintei
  • legea asteptarii
  • legea atractiei
  • legea corespondentei si a echivalentului mental.

Cu cit mintea iti este mai limpede, cu atit ai mai multe sanse ca viata ta sa devina o serie continua de evenimente si situatii fericite, care va conduc spre scopul propus.
Preia controlul asupra vietii tale  Principiul controlului afirma:
atitudinea ta este pozitiva daca simti ca detii controlul asupra propriei vieti;
atitudinea ta este negativa daca simti ca nu ai control sau ca esti controlat de forte exterioare sau de alti oameni.
1. Cu cit sentimentul ca esti responsabil de tot ce ti se intimpla este mai puternic, cu atit ai mai multa forta personal.
2. Cu cit sentimentul ca esti arhitectul propriei vieti este mai puternic, cu atit vei deveni mai fericit, mai optimist, mai energic,  si mai orintat asupra scopurilor.
Daca  vei gindi ca: ca seful, facturile, sanatatea, relatiile, educatia, rasa iti controleaza viata, vei simti ca nu ai nici un control.
Vei fi nelinistit si furios.
Te vei sinti o victima a situatiilor, incapabil sa le schimbi.
Te vei infuria si vei da vina pe problemele tale.
Practic te vei programa pentru esec, pentru ca vei atrage in viata ta, multe persoane si situatii care reflecta structura ta psihica negatia.

Puterea unui scop:

Secretul succesului este constanta scopului – Benjamin Disraeli

Daca doi oameni au aceleasi capacitati, cel care vrea mai mult sa isi atinga scopul (acela il doreste mai intens) este cal care va avea mai mult succes.
Deci: Ia hotarirea de a urmarii scopul indiferent cit dureaza.
Decide de la inceput ca nu vei renunta niciodata.

Dacă vrei să duci o viaţă fericită, ancoreaz-o de un scop,

nu de oameni sau de obiecte. –  Albert Einstein

Nimic nu se întâmplă, fără ca mai întâi să fie un vis. –  Carl Sandburg
Omul înţelept nu-şi calculează şansele. El îşi fixează ţelul şi apoi îl atinge. –  Lao Tse
Cel mai extraordinar lucru pe lumea asta nu este CUM stăm ci ÎNCOTRO ne îndreptăm – Oliver Holmes
Niciodată, niciodată, niciodată, niciodată, nu renunţa. – Winston Churchill
Succesul vine din eşec după eşec, fără să-ţi pierzi entuziasmul.  – Winston Churchill
Viaţa naşte viaţă, energia naşte energie. Doar cheltuindu-te pe tine devii bogat – Sarah Bernhardt
Există lucruri care ştim că sunt imposibil de realizat, până când vine cineva care nu ştie acest lucru şi le realizează. –  Albert Einstein

Marile realizări sunt atinse nu prin putere, ci prin perseverenţă – Samuel Johnson
Nu am dat greş. Pur şi simplu am descoperit 10.000 de idei care nu funcţionează. –  Thomas Edison

10.10.2011

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *