Pareto si… emotiile

 

Cine cunoaște sistemul de vânzări MLM, sigur a auzit și de Legea lui Pareto. N-a fost și nu va fi prietenul meu. In primul rând pentru că mă punea la muncă și în alt rând pentru că simțeam că aș fi făcut ceva de mântuială. De ce simțeam așa? M-am întrebat și am făcut cercetări, am căutat niște scrieri ca să aflu de ce nu mă tragea inima să fac așa cum au făcut și fac cei mai mulți dintre cei care vor să aibă succes în MLM?

Pentru cine nu știe această lege, ea spune că aproximativ 80% din efecte  sunt produse de 20% din cauze sau 80% din vânzări provin de la 20% din clienți. La noi se traduce așa: dacă vrei să-ți construiești o rețea de colaboratori ar trebui, conform legii, să vorbești cu 80 posibili colaboratori (din probabil 100 telefoane) din care 20 vor accepta invitația ta la discuție, din care nu se știe câți ți se vor alătura. A funcționat și încă mai funcționează, după spusele unora.

Normal că m-am întrebat dacă nu există și o scurtătură? Adică de ce trebuie să vorbesc cu atația degeaba? Nu pot vorbi cu mai puțini dar cu rezultate de fiecare dată? Și dacă da, în ce condiții? Și… am găsit un drum pe care merg și acum. 

ecoul-ca-reflexie

Cecetările spun că trăim  5 % conștient și 95 % subconștient. Cine sunt cele 95 procente care ne sabotează cele 5 procente de conștient? Nu cumva 95 procente sunt vibrațiile emoțiilor pe care le simt atunci când gândesc conștient cele 5 procente?  Așa se întâmplă. Un fel de „Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg!” 

Intr-o vale dacă strigi cuvântul succes, ecoul îți răspunde: succes, succes, succes… Ăsta este ecoul pe care îl cunoaștem.

Legea Atracției Universale spune că vibrațiile emoțiilor emise, se reîntorc de același fel dar multiplicate.  Dacă mă simt om de succes (deci în vale se duce această emoție) vor veni situații mai multe în care eu să mă simt de mai multe (multiplicate) ori om de succes.  Așa voi avea mai mulți distribuitori la mine în echipă, mai multe realizări în famile, etc.

Dacă planific ceva dar cred că „la mine nu se poate”. Legea Atractiei spune că ce „simt” (95%) se întoarce multiplicat. Cum? Vor veni la mine situații care mă vor face să retrăiesc emoția „la mine nu se poate”.  Asta înseamnă că nu vor veni la mine situațiile care să-mi aducă bucurie.  Asta n-ar fi așa de rău. Rău este că situațiile vor veni din ce în ce mai nașpa, boli, întîmplări de viață care să te facă să-ți spui iar: la mine nu merge, eu nu pot, nu este pentru mine, numai alții au noroc… 

Este fix pe dos decât suntem noi obișnuiți să ne trăim viața. Noi analizăm, critică, urmărim, iubim și urâm ce vedem, ce știm, că există, etc. De fapt noi acum vedem și trăim ce „am strigat” anterior momentului prezent. „La început a fost cuvântul (ideea)”. Este greu de înțeles și imposibil, uneori, de dorit să se înțeleagă „cum să faci altfel decât toți înaintașii și semeniităi?”  

sine_wavesO zi oarecare din viață… a mea, a ta…

Vrei să-ți mărești rețeaua de colaboratori pentru că îți plac produsele din MLM-ul în care ești, vrei să ai succes și să ai afacerea ta. Te-ai gândit să dai niște telefoane unui număr de persoane.

In fiecare moment pleacă de la tine niște ,,valuri”, vibrații la fel ca vibrațiile sunetului. Unele mai înalte, unele mai rare, altele mai scunde, altele mai dese.  Toate se reîntorc multiplicate pentru că au rezonat cu cele asemănătoare din Univers.

Cele mai înalte sunt emoțiile bucuriei, recunoștinței, mulțumirii, compasiunii și iubirii, cele mai scunde sunt ale emoțiilor ce derivă din frică: dorințe, supărări, indecizii, fixuri principiale, griji, spirit critic, nemulțumire, ranchiună, regrete, teamă, groază, etc., etc.  La începutul zilei ești supărat (din alea 95%) că nu-ți place să te scoli dimineață. Urmează altă supărare (din alea 95%) că trebuie să mergi la serviciu. Aici alta (din alea 95%) că nu-ți iese lucrarea cum vrei, șeful vrea și altă lucrare gata „ieri”(din alea 95%)… nu mai vine vineri odată? Dacă mai ai și o problemă (din alea 95%) cu puștiul la școală și cu febra pe care a făcut-o aseară,  cu fetița care este într-o gașcă nașpa… ți-ai aranjat ziua! 

Intre picături, conștient (5%), iti „planifici succesul” așa cum te-a învățat sponsorul: îți stabilești scopul și defalci activitățile pe zile și săptămâni. In fiecare zi planifici pe cine să suni, cați îți trebuie într-o zi, într-o săptămână, să înscri în rețeaua ta ca să ajungi la nivelul propus. In tot acest timp în sufletul tău sunt toate supărările de mai sus. Spre sfârșitul serii ai o bucurie că o colegă îți dă o veste bună de o zi liberă si o altă bucurie că puiul tău nu mai are febra.  Raspunsul zilei de mai sus care va fi?

Va fi o zi în care tu vei retrăi în aceiași proporție emotiile de mai sus. Griji și supărări ai trăit, acum le vei retrăi din aceleași motive sau altele. Vei trăi si o bucurie corespunzatoare bucuriilor traite „ieri”. Dar, te întreb, cât timp din zi ai fost încordat și cât bucuros?

Acum intelegi de ce se zice în MLM că trebuie să dai 100 de telefoane ca să vorbești cu 80 și să se înscrie 20 din care manager să-ți iasă cel mult unu? Pentru că în timp ce îți planifici succesul, dai telefoane și prezinți afacerea constient (5 %), tu emiți sentimente, emoții (95%) care se reîntorc aducându-ți evenimente multe, ce te fac să retrăiești mai intens și de mai multe ori aceleași sentimente, emoții. 

De unde să vină bucuria înscrierii colaboratorilor, bucuria creșterii în nivel, bucuria succesului copiilor și bucuria succesului tău… dacă tu nu ai trăit-o ca să o emiți?

Numai bine!

 

 

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Acasa, Afacere, Blog, Motivatie, Produse. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *