,,CItate sterpe”

 

1456488_455470031240226_1089348264_n

Intr-o zi … mi s-a reprosat ca ,,vorbesc” numai in citate. Mi s-a reprosat ca gindurile mele nu pot fi nici unde, pentru ca nu sunt in stare de ele. Pe moment mi-am amintit de un fost coleg de scoala care, mai tirziu, tot asa mi se parea ca vorbeste. Cu alte cuvinte ,,nu judeca ca vei fii judecat”.

In loc sa ma supar ma duc la vechile ginduri care m-au facut sa atrag ,,azi” aceste judecati. Si vechile ginduri se legau de diferenta dintre barbat si femeie si de presupuneri. Nu le zic pretentii desi astea sunt, le zic presupuneri. Presupunerea ca, daca esti femeie, barbatul sa faca un prim pas … si de fapt se prelungeste si presupui si pe al doilea si pe al treilea. El, presupune ca l-a facut, tie ti se pare ca-i numai jumatate si …

Pe linga aceste reprosuri am simtit, de fapt mi-am reamintit, un alt moment in care lucrurile nu sunt exprimate din diverse motive, au loc rabufniri, si cel mai usor este sa fugi. O imagine a omului necunoscator in ale legii atractiei este aceea in care se uita in oglinda si se vede leu desi el este pisica. Nu a fost chiar atit de mare diferenta dar imaginea persista. La o prima vedere asa stau lucrurile dar, … dar de fapt ce sta la baza presupunerilor si asteptarilor femeilor si barbatilor si la baza ,,fug ca nu stiu ce sa fac” este de fapt neincrederea in sine.

1001645_357146914408397_2045809516_nPina sa intru in legile, care guverneaza emotiile si gindirea si viata, ma mai legam de educatie, de bunavointa, de mindrie, orgoliu … chiar mai de curind am postat un comentariu in care aminteam de niste instincte cu care ne nastem. Si acestea sunt adevarate dar, adevaratul motiv pentru care nu actionam in acord cu simtamintele noastre sta in necunoasterea puterii interioare, sta in Neincrederea in Sine.

Cel mai mare secret al lumii

constă în aceea că spiritul viu – spirit din spiritul lui Dumnezeu

– sălăşluieşte în interiorul omului. – Joseph Murphy

 

 

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Blog, Mesaje, Motivatie. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *