* * * * * (5 stele)

Mi-am propus azi sa scriu si ma tin de cuvint. Sunt la un calculator la care nu am scris de multisor dar ne imprietenim sau reimprietenim destul de repede.

De ce am vrut sa scriu azi? Intii pentru ca voiam sa scriu despre ,,de ce trebuie sa ai un vis?” si pe urma … sau intii pentru ca azi am avut niste clipe fericite atunci cind m-a sunat puiul meu cel mic si mi-a spus: sa sti ca ti-am citit articolul (i-l trimisesem de citeva ori) ala cu 5 stele. M-a rugat cind ii trimit un articol pe care vreau sa-l si citesca sa-i fac la subiect 5 stelute. Fericirea asta face parte din ,,visul” meu. Dar s-o luam pe rind.

Nu e bine sa ai ,,fixuri”. Eu cind auzeam de pastori … mi se coafa parul fara nici cel mai mic ajutor. Viata mi-a demonstrat inca odata ca – Nu e bine sa ai ,,fixuri”. John C. Maxwell (despre el este vorba) anul trecut mi-a desfiintat acest fix si ,,mi-a explicat” de ce trebuie sa avem vise in viata. Pe mine m-a convins, citeste si tu ,,Realizeaza-te pe deplin” ca sa vezi ce spune. El spune ca Dumnezeu ne harazeste la nastere niste aptitudini, un potential. ,,Darul lui Dumnezeu pentru mine este potentialul meu, ce fac eu cu acest potential este darul meu pentru Dumnezeu!” – tot el spune. Am intilnit oameni care nu-si mai doresc nimic pentru ca nu au avut cind voiau ce si-au dorit. Este impotriva lui Dumnezeu ca eu sa nu-mi dezvolt acest potential. Conform Legii atractiei, (Dumnezeu ,,nu da cu parul”) noi sa ne atragem viata pe care o gindim. Se pare insa ca lucrurile nu sunt tocmai usoare: nu vrei nimic nu ti se da nimic. Daca esti impotriva lui Dumnezeu, (faci pacat – cum spun unii) nesocotindu-I vrerea, si nu vrei sa te dezvolti, sa nu te miri de ce vin ghinioanele si bolile si nedreptatile la tine. 

Deci: este ,,pacat” sa nu-mi dezvolt potentialul. Cel mai bine iti dezvolti potentialul luptind pentru un scop sau vis – spune-i cum vrei. Numai asa, luptind pentru acel vis, lupti si cu tine si reusesti sa te dezvolti. Daca nu ai un vis, pentru ce sa inveti, pentru ce sa-i ajuti pe altii, pentru ce sa te dezvolti … ca sa stai sau sa faci ce ar putea face si niste roboti, nu-ti trebuie dezvoltare. In niste carti am citit ca trebuie sa faci in viata 20% pentru tine si 80% pentru ceilalti. Fara un vis in viata, de ce sa faci ceva pentru tine, de ce sa faci ceva pentru ceilalti? 

– Decizia de a te dezvolta poate produce cu adevarat, o diferenta in viata ta.

– Autodezvoltarea te directioneaza catre destinul tau.

– Dedicati timpul si energia numai temelor care reprezinta sufletul vietii tale.

– Multumirea de sine omoara dezvoltarea.

– A te dedica dezvoltarii te motiveaza.

 

You are my destiny – Paul Anka

Only You

Always On My Mind

My first, my last, my everything

Noapte buna, pui iubit!

 

 

 

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *