Porumb si … URZICA!

Scriu acest articol avind in fata o carte a unui scriitor care imi este tare la suflet: John C. Maxwell

,,De ce unii oameni se bucura de succes in viata, iar altii nu?” De cite ori ne-om fi intrebat!

  • oamenilor de succes li se ofera mai multe oportunitati (daca ii intrebi cine le ofera vor raspunde ceva de genul: pile, relatii, etc)
  • oamenii care nu obtin succesul in viata sunt cei care au un trecut indoielnic (a avut necazuri si nu poate trece peste ele – saracul …)
  • (pai ala are facultate … eu nu pot)
  • esecurile sunt rezultatul unor greseli grave.
  • unii oameni sunt mai inteligenti decit altii”

In articolele anterioare am incercat sa te fac ,,sa gindesti” ca tot ce gindesti, simti si traiesti reprezinta viata ta de ,,miine”. Nu am venit pe lume ca sa ne permitem sa facem ce vrem fara sa ,,tragem ponoasele”. Este mult mai usor de gasit scuze, ca cele de mai sus, din cartea lui John C. Maxwell, decit a incerca putin sa si gindesti la altceva decit s-a scris in manualele scolare. Am mai spus asta. Am reluat pentru ca am ris cind am citit un pasaj scris atit de simplu dar atit de greu de luat in seama …

,,Gindurile si actiunile pozitive nu pot da nastere unor rezultate proaste; gindurile si actiunile negative nu pot da nastere unor rezultate bune.

Un proverb spune ca din porumb se naste doar porumb si din urzica – doar urzica. Oamenii inteleg aceasta lege a naturii si o accepta ca atare; dar putini inteleg ca ea functioneaza si in lumea spirituala si morala (iar modul ei de functionare este la fel de simplu si de constant ca cel al naturii) si, de aceea, nu sunt dispusi sa coopereze cu ea” – James Allen

,,Unul dintre motivele pentru care oamenii nu-si implinesc visurile este faltul ca ei doresc sa-si schimbe rezultatele fara sa-si modifice insa, si modul de a gindi. Dar asa nu veti ajunge nicaieri.

Daca va asteptati sa culegeti porumb acolo unde ati plantat urzici, va inselati enorm, indiferent cit timp ati irosit udind, fertilizind solul sau cultivind plantele.

Daca nu va place porumbul pe care il culegeti, asta inseamna ca trebuie sa schimbati saminta pe care o plantati. Vreti sa reusiti in viata? Atunci, plantati ,,saminta” gindirii pozitive!

O schimbare radicala in modul de a gindi va poate ajuta sa treceti de la simpla supravietuire sau existenta la evolutia reala. 95% din cheia succesului este sa stii cu precizie ce-ti doresti si sa platesti pretul aferent” – John C. Maxwell

Am scris in articolele anterioare, ,,demonstrat stiintific”, imensa insemnatate a emotiei in schimbarea noastra dar … ,,eu vreau doar … pentru ca nu mai cred pe nimeni … si imi ajunge … punct. In articolul viitor iti voi spune si ca simplu fapt ca nu vrei sa ai un vis … se plateste! Totul se plateste! Daca ai plati doar tu s-ar putea sa nu te doara, dar daca ai copii … ?

Poze si muzici … miine! 

Noapte buna!

 

 

 

 

 

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Blog, Motivatie. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *