Jurnalul Fericirii!

 

 

Jurnalul Fericirii !

GIndul asta ,,m-a gasit” de curind. 

Cu ceva timp in urma am gasit un exercitiu de ,,fericire” pe care eu am inceput sa-l practic si am inceput sa-mi indemn si ,,fetele” (adica coechipierele mele) sa inceapa si ele. In ce consta?  Conform Legii Atractiei, emotiile, pe care le traiesti, pleaca de la tine la infinit, dupa care se intorc la sursa. In drumul lor, rezoneaza cu emotii de aceasi frecventa, si ajung sa se intoarca mult  amplificate. DIn pacate nu stim decit despre ,,un necaz nu vine niciodata singur”. Eu vreau sa spun acum despre FERICIRE. Exercitiul consta in a scrie pe o bucatica de hirtie (daca nu crezi ca poti sa-ti reamintesti peste zi) citeva motive pentru care tu ii multumesti lui Dumnezeu. Poti scrie ca ii multumesti  ca te-ai trezit si incepi o naua zi, ca ai copii minunati, ca esti sanatos, ca poti sa vezi tot ce te inconjoara, ca TU EXISTI,  … etc. Eu consider ca sunt motive pentru care tu poti sincer sa-I multumesti si sa-ti manifesti fericirea.

 

Vazind aceast ,,tablou” Divin, nu pot sa nu ma intreb daca la mine a functionat intr-adevar acest exercitiu (intrebare de om) sau Dumnezeu a vrut sa-mi demonstreze inca odata puterea Lui. Aici scria sub el ca lui Dumnezeu ii place sa picteze. Nu cred ca poti sa contesti acest lucru.  Dar ce legatura au toate astea cu Jurnalul fericirii?  Pai toate mici sau mari, adunate m-au facut sa cred ca pot sa-mi deschid un Jurnal al fericirii. Un jurnal in care in fiecare zi sa-mi notez Fericirile traite. Am vazut ca nu sunt putine si nu chiar de intensitate mica.

In ultimul timp il citesc pe Catalin Manea. El pune foarte bine ,,punctul pe Legea Atractiei”: Limbajul Fericirii este foarte usor de inteles. Mecanismul Fericirii nu poate fi explicat, nu merita sa ne consumam existenta analizand Fericirea. Fericirii ii sta cel mai bine cand este traita si experimentata.
Totul are un rost, Totul te-a adus aici, acum. Ai facut totul pentru a ajunge aici. Toate sentimentele, gandurile si experientele tale te-au condus fix in aceasta ipostaza.
Orice gand si sentiment creeaza. Gandul se bazeaza si este modelat in totalitate de sentiment. Traim si experimentam ceea ce simtim si, automat, ceea ce gandim.

Mai avem nevoie de motive pentru a fi fericiti? Mai avem nevoie de motive? Mai avem nevoi? Aceasta este Libertatea prin care ai sosit Aici. Bucura-te de Viata! Bucura-te de Tine! Bucura-te de Dumnezeu! Bucura-te!

Este minunat ce poti face din viata ta tinind cont putiiiiin de Legea Atractiei. ZIua de 25 septembrie, probabil, nu o voi uita vreaodata. Doar cind imi amintesc inima mi-e inundata de Fericire. Am tot aminat sa scriu. Nu gaseam ,,pozele” adecvate, muzica, cuvintele, citatele … Adevarul este ca nu voi gasi ceva care sa merite ce am trait eu atunci si traiesc, incerc si reusesc in marea majoritate a timpului. Nu voi numi exact ce s-a intimplat pentru ca nu tine numai de mine ci si de puiul meu. Ajunge doar sa ma crezi ca merita sa incerci acest mic exercitiu si sa incerci sa-l faci cit de des si sincer poti.

Acest zbor poate sa mai sugereze emotia care te cuprinde atunci cind nepotica vine in usa si te striga intr-un fel in care doar copii pot. Cind baiatul meu cel mare zicea Bambi, mi se parea ca acel cuvint este cel mai frumos cuvint din cite pot exista. Ralu vine la mine si-mi zice: Luizi … Nu merita consemnat in Jurnalul Fericirii?

Iubirea este cheia

Iubirea e soluţia universală, e cheia care deschide orice lacăt, e firul care ne leagă pe toţi. Nici răutatea, nici ignoranţa, nici cel mai mare rău din lumea asta nu poate să reziste în faţa iubirii. Iubeşte tot ce te înconjoară, cu bine şi cu rău, iubeşte orice fiinţă vie şi mai ales iubeşte-te pe tine. Cunoaşte-te pe tine însuţi prin iubire, descoperă-ţi corpul prin iubire, calmează-ţi mintea prin iubire, simte ceea ce eşti… iubire!
Adela Moldovanv

 

Noapte buna!

 

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Acasa, Blog. Bookmark the permalink.

One Response to Jurnalul Fericirii!

  1. mirela says:

    felicitari pentru articol.stiam ca scrii frumos dau nu stiam ca poti sa te si intreci;sfat:listeaza-l si da-l coechipierelor tale care nu au facebok „pentru ce nu exista”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *