EU SUNT … om de SUCCES ?

 

 

De ce ne zbatem uneori ca ,,pestele pe uscat”?   Facem ce trebuie, cum trebuie si totusi nu avem rezultatele pe care ni le dorim? In CaliVita cei 8 pasi sunt:

  1. Scrieti SCOPUL
  2. Fa-ti lista de cunostinte
  3. Treci la a face invitatii
  4. Spune-le de ce i-ai chemat
  5. Alatura-i daca vor
  6. Incepi prin a da exemplu: consuma tu din ce ai de oferit produse si afacerea
  7. Invata intii si pe urma, si mai pe urma, si dupa aceea, si in timpul si …
  8. Daca nu-ti trece prin cap sa alergi de unul singur si sa iesi pe locul 5 … fa-ti o echipa!

In CaliVita este simplu: nu sti, nu vrei, nu poti, nu intelegi, nu … NU ai stabilit Scopul, faci restul ca ,,pestele pe uscat”.

In alte ,,afaceri” cum este? Cum sa ne depasim piedicile? Unii ar spune ca piedicile sunt exterioare. OK! Dar esti sigur ca nu sunt si interioare? Pina sa te intreb daca sti cine ESTI te intreb, sti ce vrei in viata? Adica vrei ceva in viata? Sau vrei doar cit CREZI tu ca poti?

Problema pe care o au oamenii nu este aceea că ţintesc prea sus şi eşuează,

ci ţintesc prea jos şi reuşesc.     – Michelangelo

Am vorbit in articolele anterioare despre scopul, visul si ce trebuie si de ce trebuie sa faci. Acum spun doar ca merita sa te uiti in tine si sa vezi cam cit faci tu pentru viata ta din cit crezi tu ca ai potential? Presupunem ca ti-ai stabilit un scop, incepi sa faci ceva si nu-ti iese si presupui (cum este de fapt) ca blocajele sunt la tine, ce faci?

1 – Cunoasterea de sine Multi oameni fac o groaza de activitati „externe”, adica din alea care ,,trebuie” facute, pentru ca ,,asta-i viata”, … sabloane, chingi, legi, etc., doar ca sa isi astupe vocea interioara. Nu-si permit sa se gindeasca la ce le place, ce-i face fericiti, pentru ca ,,viata este o lupta”, ,,viata este grea”, si li se pare normal sa se zbata in ,,mizeria” lucrului facut din constringere. Nu cred in puterile lor pentru ca nu au curajul sau nu stiu sa se descopere. Nu stiu sa-si descopere potentialul urias de care dispunem cu totii. O solutie ar fi ori dai pe Google ,,dezvoltare personala”, ori intri in librarie la acelasi raion, ori … oricum merita sa inveti sa te cunosti, sa te descoperi.

2 – Comunicare  Vanzarea, parteneriatele, contractele, prietenia, iubirea. Cam toate au la baza comunicarea. Daca inveti sa comunici, ai sanse mult mai mari sa castigi bani mai multi, sa avansezi mai repede profesional,  sa poti sa ai vanzari, sa intelegi nevoile oamenilor, nevoile partenerului, nevoile tale. Chiar si atunci cand nu vrei sa comunici cu cineva, de fapt comunici … ca nu vrei sa comunici.

 

3 – Excelenta  Nu stiu sa dau o definitie exacta dar mi-o inchipui ca pe ceva ce inseamna maxim de rezultat obtinut intr-un moment si loc. Cred ca tine foarte mult si de un talent intr-o directie,  vocatia personala (o gasesti dupa analiza de la primul punct).

4 – Unealta Fiecare om cand vrea sa faca ceva sau sa obtina anumite rezultate, are nevoie de instructiuni, de pasi concreti de actiune. Instructiuni pe care esti constiincios si le inveti. Pasi pe care esti constiincios si ii inveti si ii aplici. Daca nu iti iese pentru ca … sau ca … sau sari peste punctele 1, 2, sau 3, concluzia este:
– ori crezi ca nu functioneaza, si ca totul este o pacaleala, desi problema este la tine
– ori crezi ca nu ai avut acces la toate informatiile si ai impresia ca cineva ascunde informatii vitale despre cum sa faci acel lucru (intotdeauna este mai usor sa dai vina pe altii).

 

Si pentru ca ,,unde dragoste nu e, nimic nu e”, mai exista si un ingredient care face ca sa evoluezi sau sa stagnezi: EMOTIILE (vezi articolele ,,Descoperirile fizicii cuantice”)

Emotiile te pot bloca sau te pot ridica mult in alte cazuri.  Este diferenta de percepetie pe care o au:
* cei care renunta (inseamna ca nu se poate; e mai bine sa stau cuminte in cusca mea, este mai confortabil)
* si cei care continua spre succes (esecul asta este o lectie; important este ca data viitoare sa nu mai fac aceeasi greseala si sa invat continuu). 

 

Viata, se pare, este un drum de autocunoastere.

Depinde de tine daca vrei sa afli cine este cel din fata oglinzii, atunci cand te uiti la ea.

Parerea mea este ca merita!

Noapte buna!

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Afacere, Blog, Mesaje, Motivatie. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *