Calea …

În această zi din viaţa ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii … că schimbarea nu poate fi evitată în viaţă. Viaţa se schimbă tot timpul – de aceea, schimbarea este reală şi foarte prezentă. Toate schimbările care se întâmplă chiar acum pe planetă conduc către o viaţă mai bună pentru noi toţi. Mişcarea în acest plan se va face înapoi către lucrurile de bază, înapoi la valorile adevărate în familie, relaţii, afaceri şi comerţ, în politică şi în lume. Acesta este Timpul care a fost prezis. Şi apoi numai bine va urma. – Neale Donald Walsch

Iubirea este calea către Dumnezeu!

“Crede că problemele au răspunsuri. Crede că ele pot fi depăşite. Crede că le poţi face faţă. Şi-n cele din urmă crede că le poţi rezolva.” – Norman Vincent Peal

Mai scria undeva si despre rabdare.  De fapt mai mult se scrie despre ce iti aduce rabdarea. Doamne, dar ce greau se invata lectia asta!

,,Inceteaza a-ti mai face griji. Esti exact acolo unde trebuie sa fii!” – asta merita sa ti-l faci ,,Vis” in viata! Sa nu-ti faci griji!?!? – si totusi ASTA este Adevarul …

Inteleg, mai greu mai usor ca totul este in miscare, ca totul se schimba. Ok, dar, atunci cind sunt implicata in aceasta schimbare, de ce este … ar trebui sa scriu ,,greu” dar nu voi scrie acest cuvint pentru ca ultima oara cind a trebuit sa suport asa ceva (schimbarea) am ramas nitel … fara cuvinte.

Cu ceva timp in urma am citit o ,,versiune” a Legii Atractiei  (karmei) in care cel care urmarea sa se faca cit mai inteles a dat un exemplu: vrei sa fii fericit, fii ,,actor” in viata ta. Este perfect logica o asemenea exprimare pentru ca (vezi in descoperirile fizicii cuantice) emotiile atrag si atrag conform Legii rezonantei, acelasi tip de emotie. Traiesti acum scena fericirii (daca nu esti actor de Oscar nu cred ca functioneaza) Universul cu legile lui iti aduce … emotia fericirii. Daca nu crezi ce-ti spun si nici nu vrei sa citesti alte lucrari ca sa te convingi, ai doua variante: prima ar fi sa incepi sa urmaresti oamenii apropiati si pe tine si sa constati vietile pe care le au, in concordanta sau nu, cu genul de oameni care sunt respectiv esti. Daca cei care sunt speriati, fricosi, plingaciosi sunt cei plini de ghiniooane si daca cei care si-au propus sa infrunte viata pentru ca le plac provocarile sunt mai prosperi, atunci incepi sa citesti cite ceva, pentru ca altfel urmeaza varianta doi pe care nu ti-o doresc: vei primi citeva ,,indicatii” de la Univers (eu ii spun Dumnezeu), care sigur te va face sa vrei sa iti schimbi tu modul de gandire (si vei citi si face exercitii cu tine toata ziua) decit sa te gandesti la urmatoarea ,,indicatie”.

Am scris putin ,,babeste” dar asa am simtit acum. ,,Inceteaza a-ti mai face griji. Esti exact acolo unde trebuie sa fii!” – Atunci cand esti ,,lovit” unde te doare mai tare, primul impuls este sa gasesti vinovati, sa te crezi amarat, si sa consideri evenimentul drept una dintre ,,indicatiile” despre care-ti vorbeam. Dar … daca esti putin ,,pregatit”, lucrurile incepi sa le vezi altfel. Adica …

Atunci cand ai vazut pe ,,pielea ta” ca Legile Universului functioneaza si ca Legile si Energia si TOT, TOT ce gandim si nu gandim inseamna Dumnezeu (poti sa-i spui Creatorul, Inceputul si Sfarsitul, X, etc.), atunci in momentul doi incepi sa te intrebi ce ti se transmite? Ce a vrut Dumnezeu sa-i spuna celui care este o ..lumina a ochilor mei”? Si intrebarea nu am pus-o corect. Trebuia sa ma intreb: este asta modul in care mi se implineste mie o dorinta si ,,luminii mele” i se arata calea catre schimbare?

Atunci mi-am adus aminte de o varianta mai placuta si cred cea adevarata a Legii Atractiei  (karmei). Am scirs, cu ajutorul lui Dinu Golban, un articol despre Gandirea corecta. Pana sa inveti ce inseamna gandirea corecta iti propun un exercitiu pe care si eu il fac si ma ajuta cel mai mult. In rugile tale catre Dumnezeu NU mai cere nimic. Oricum emotia este a lucrului inca neimplinit si nu stiu ce sorti are de izbanda. In rugile tale, de preferat scrise, multumestei lui Dumnezeu pentru ce ai! Sa sti ca nici asta nu este usor daca nu rasfoiesti citeva carti si articole.

Daca inca esti la inceput in acest domeniu (relativ si eu sunt) si nu vrei sa auzi nimic de schimbare, am o veste proasta pentru tine. Schimbarea oricum exista, totul se misca si nu era preferata mea de cind ma stiu si pina sa inteleg ca numai asa pot avea ce-mi doresc in viata asta.

Nu sunt fan ,,Planificare’! Am aflat azi de la Catalin Manea (te iubesc Catalin!) ca este buna dar se poate si fara Ea. Sincera sa fiu prefer sa-I multumesc in fiecare secunda lui Dumnezeu pentru fericirile pe care le am, decit sa imi planific la secunda viata. Aseara cautam un citat in care se spunea ca ,,ne pierdem timpul asteptind ca viata sa inceapa” (ceva de genul), nu l-am gasit, dar l-am gasit pe asta care imi place, place, place …: 

,,Viaţa e ceea ce ţi se întâmplă în timp ce eşti ocupat să faci planuri” –  John Lennon 

La inceput spuneam ceva de genul: am ramas fara cuvinte. Este foarte frumos spus, de fapt bland. Intre momentul unu si momentul doi am ramas cu ,,neuronul meu cel vesel” topit. Cred ca asa ,,simte” un robot cind i se scurtcircuiteaza, si iau foc, elementele din ,,cap”. M-am trezit dintr-o data foarte ,,usoara”. Aveam un mare ,,gol” in cap. Daca dupa atita timp, asta seara, scriu iar, inseamna ca ,,neuronul” meu a inviat din cenusa si asta pentru ca Dumnezeu are grija de mine mereu. Poti sa rizi de neuronul meu cel vesel sau sa spui ca nici nu exista, eu stiu ca mai devreme sau mai tirziu vei afla ca trairile astea fac parte din schimbare. Dumnezeu este si cu tine si in tine. 

Am pus poza unei buburuze pentru ca asa de mica si neinsemnata ma simteam in momentul unu al evenimentului. Ma vedeam deja strivita fara putiinta de viata. Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a deschis inima repede. Nu pot fi foarte clara pentru ca nu stiu daca ,,lumina” nu s-ar supara sa vorbesc despre ea, dar ,,rugile” mele incep sa fie ascultate. Sunt fericita! ,,Iubirea este calea către Dumnezeu!” Iubirea (Energia, Legile, Universul, X, cum vrei sa-I spui) este Dumnezeu!

 

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Blog, Mesaje, Motivatie. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *