4 credinte … NU!

Ok!

Sunt in colaborare cu o firma care pune mult accent pe instruire … cam urit cuvint, sa-i spunem invatat lucruri noi. Cum nu eram ,,pe linga” in foarte multe, am cautat in celelalte sa ma documentez cit de bine pot eu. Asa am ajuns sa citesc materiale si carti si … despre dezvoltare personala si sunt citiva oameni ,,invatatori” care imi sunt pe plac. Unul dintre ei este Dinu Golban care expune niste idei demne de luat in seama cu o usurinta si o claritate de invidiat. Nu-i mai putin adevarat ca mie imi plac si  ,,greselile” pe care le face in limba romana. Nu-i obligatoriu sa-ti placa si tie dar … spune citeva adevaruri !

1. Dacă te ocupi cu dezvoltare personală, devii un pic mai înţelept ca restul

Toţi oamenii care nu se ocupă cu dezvoltarea personală sunt inferiori.

Seamănă cu ceva elitist şi conspiraţional, nu-i aşa? Dar aceasta e adevărul şi cam aşa gândesc marea majoritate de oameni care se ocupă cu dezvoltare personală.
Tu ai încercat vreo dată să educi, să-i arăţi calea „dreaptă” unui om pe care îl consideri egal?
Normal că nu. Tu încerci să educi sau să ajuţi „fără necesitate din partea lor” doar pe acei care îi consideri slab, inferior sau neputincios. Şi aici vreu să mă opresc. Chiar şi dacă te ocupi cu dezvoltarea personală, eliberarea emoţională asta nu te faci nicidecum un om mai mare ca restul 7 miliarde de oameni.

Om te face un lucru:  Iubeşte oamenii aşa cum sunt

Dacă el se uită mult la televizor, ok iubeşte-l aşa cum este. Dacă mereu se înnervează, cu atât mai mult să-l iubeşti.
Emoţiile, dorinţa de a schimba, atracţia, repulsia, ura toate sunt în interiorul tău şi nu în extern. Odată ce tu le eliberezi şi începi să iubeşti alţi oameni lumea se schimbă. Schimbarea care tu vrei să o faci pentru toţi se află în interiorul tău. Începe de acolo

Azi citeam ceva de genul in care cea care scria spunea ca noi oricum toti suntem perfecti. Toti suntem facuti cu Divinul in noi. Talentul unui ,,ivatator”, daca vrei sa fii, este sa-l faci pe om sa-si descopere MARETIA. Sa descopere cite poate sa faca, sa gindeasca, sa descopere imensa lui capacitate de a-si croi viata dupa bunul plac, si mai ales arata-i drumul catre Divinul din el, catre iubire, catre fericire. MI s-a parut ceva unic. MI s-a parut ceva ce intradevar seamana cu: sa nu faci umbra pamintului degeaba! Asa esti sigur ca lasi ceva in urma ta!

2. Eu mereu am dreptate – Nu ştiu de ce, dar toţi au dreptate. Dă să-ţi zic o mică taină. Nimeni nicodată nu a avut dreptate. Nici eu, nici TU, nici prietenii tăi, nici politicienii, nici părinţii… nimeni.

Ţi-a plăcut ce-am zis, nu-i aşa? Uite ce am în vedere:

Limbajul este un simbol de comunicare. Este un canal de a reda informaţia. Dreptatea este o percepţie. Ea este determinată de
–          Ce ai privit ieri la televizor
–          Ce ai auzit de la părinţii tăi în copilărie
–          Ce ai discutat cu soţul(sau soţia) referitor la bani
–          Ce ţi-au zis prietenele când petreceaţi timpul
Şi multe alte lucruri. 100 de oameni vor citi acest articol şi toţi 100 îl vor înţelege în mod diferit. De ce?
Deoarece ce noi înţelegem este determinat de ce noi credem.

De exemplu, vei auzi:
Bill Gates s-a îmbogăţit cu 100 de miliarde de dolari
Uite doar câteva reacţii care le vei auzi din anturajul tău
–          Înseamnă că a furat mai mult cu 100 de miliarde
–          Înseamnă că a amăgit şi mai mulţi oameni
–          Windows trebuie să fie gratuit, el n-ar trebui să obţină banii daţi
–          Bravo lui, e om deştept merită

Dar cine are dreptate în cazul de faţă? Nimeni…. nu există dreptate. Dacă o cauţi, pierzi timpul degeaba.

Vrei o definiţie practică a dreptăţii??

Dreptatea este o opinie sau gând legat de o emoţie puternică. Puterea sa este determinată de emoţie. Cu cât mai puternică este emoţia, cu atât „mai multă dreptate” are individul. Nimic mai mult. De aceasta când te prinzi că „ai dreptate” străduite doar să Eliberezi Emoţia în acelaşi moment.

3. Contează doar scopul final – Când vine vorba de dezvoltare personală, foarte mulţi se gândesc la  bani, bani … şi încă mai mulţi bani ca să-şi cumpere case, automobile gen Ferrari şi avioane. Toţi ca unul cred că aceasta îi va face fericiţi.

Bine, dacă fericirea nu se află în lucruri, înseamnă că fericirea se află în drumul spre lucrurile date.

Oamenii nu vor Ferrari pentru ca să-l păstreze în garaj. Ei îl vor ca să călătorească cu el. Adică să ajungă din punctul A în punctul B. Şi nu doar să ajungă, ci să ajungă cu 250 de KM/H. Ah da, şi pe parcurs să mai anine nişte fete frumoase. Din nou, este aşa o credinţă că dacă ai Ferrari, toate fetele îţi vor sări în braţe. Nu contează ce ai. Contează ce faci cu ce ai. Fericirea nu e posesia unui lucru, fericirea e mişcarea spre acest lucru.

De aceasta nu te gândi că dacă vei avea un milion de dolari vei deveni mai fericit. Nici pe aproape. Fericirea vine din interior. Ea e mereu acolo şi nu depinde de lucrurile care le ai, le vrei. De aceasta permite-ţi să savurezi viaţa în mişcare, dar nu în stagnare.

4. Dacă am citit ceva, înseamnă că am înţeles – de exemplu articolul dat. Aha, în locul cel mai dureros am nimerit….. Nu crede că dacă ai citit ce am scris aici, ai înţeles ceva. Tu înţelegi cu adevărat ceva când începi să aplici zilnic lucrul dat.

Acţiunea e forma superioară a înţelegerii!

Dacă tu nu-ţi demonstrezi ţie ce ai învăţat prin acţiuni, înseamnă că tu n-ai învăţat deloc acest lucru. Tu doar l-ai memorat pe de rost ca o poezie la şcoală.
Nu contează că TU poţi să faci lucru dat, dar:
–          L-am făcut cu 5 ani în urmă şi e pierdere de timp
–          Nu ai dispoziţie acum
–          Crezi că e o prostie şi nu va lucra
–          Eşti 100% sigură că nu va lucra
Atât timp cât tu nu faci lucrul dat, tu nu l-ai înţeles. Iar dacă nu înţelegi ceva, viaţa ta nu are cum să se schimbe. De aceasta nu te mira dacă rămâi în zona de confort ani la rând.
TU ai memorat pe de rost cum să ieşi de acolo. Dar TU nu ştii că nu aplici ce ai memorat. Odată ce vei aplica, vei şti şi cum să ieşi.

Daca vrei sa-ti construiesti reteaua dupa regului adevarate  si sa fie si stabila, va trebui sa-ti insusesti cele de mai sus. Nu ma exclud, nu vorbesc doar pentru tine. In orice caz aceste ,,credinte” fac orice fel de relatii mai solide, nu, mai adevarate!

Noapte buna!

 

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Afacere, Blog, Mesaje, Motivatie. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *