Cea mai potrivita zi …

“A avea încredere în Sine înseamnă să îţi ancorezi încrederea în Dumnezeu.

De aceea încrederea în Sine nu are legătură cu ce ai, cu ce ai dovedit că poţi, ci cu ce EŞTI.

De aceea când nu ai nimic, cand nu ştii ce să faci, când nu ştii cum te vei descurca, când nu ştii ce răspuns vei da, când nu ştii cum să rezolvi o problemă, SĂ AI ÎNCREDERE ÎN TINE. În divinul din tine.

Pentru că numai divinul din tine îl poate auzi pe Dumnezeu când stă la taifas cu TINE.” –  Camelia Patrascanu

Ce faci cind nu ai incredere in tine? Poate nimic. Stiu din cei care spun ca asa sunt ei. Dar poate te trezesti ca ai putea si tu mai mult. Poate incerci sa gindesti ca, din cei 5% sau 10% parti din creier pe care  (se spune)  le folosim, … nu folosesti mai nimic. Deci, ai o viata, iti place (in timpul liber) sau nu, realizezi ca nici pe departe nu-ti folosesti resursele din dotare ,,mansarda” si vrei sa ,,intorci foaia” dar nu sti cum! Cred ca ai aflat pina acum ca asta este un pas urias. Sa vrei!

Asta este unul din putinele articole ale mele in care am gasit titlul inaintea articolului si asta in seara in care nu aveam de gind sa scriu. Nu-ti trebuie nici curaj si nici o superinteligenta pentru a-ti stabili ca vrei sa ,,intorci foaia” in viata ta. Daca incepi sa te gindesti, sa visezi putin la viata pe care ti-o doresti si … cu credinta ca si tie ti se poate intimpla, vei observa in timp ca ceva incepe sa se miste. Mici semne, oportunitati, idei, oameni incep sa-ti trimita cite o scinteie. Trebuie doar sa vrei sa incepi sa urci. Cred ca am mai scris pe undeva prin articolele mele dar si azi, inca o data, am avut fericirea sa constat ca atunci cind mi-am spus ca Dumnezeu este cu mine, am facut niste lucruri care alta data mi-ar fi mincat mult calciu nu numai sa le rezolv ci pina sa le incep. Groaza cea mare, atunci cind nu crezi in tine, nu este in timpul evenimentelor ci pe drumul catre ele. Ca atunci cind te duci la dentist: poate ca nu gasesti dentistul acolo dar ziua iti este stricata inainte de a afla ca esti reprogramat.

“Viaţa este o serie de schimbări naturale şi spontane. Nu opune rezistenţă; numai aceasta produce suferinţa. Lasă realitatea să fie realitate. Lasă lucrurile să curgă natural în ce mod doresc ele.” –  Lao Tze

Nu este usor sa nu te gindesti la dentist toata dimineata si pe drum spre cabinet, nu este usor deloc, dar este mult mai ,,usoara” munca de a cauta materiale si pe cei care te pot ajuta sa ..intorci foaia” decit munca intr-o viata in care doar regretele ca ,,putem mai mult” te rod pina iti macina si sanatatea si relatiile si tot ce ar putea fi minunat. 

In seara asta ma gindeam la afacerea in care toti oamenii depun toate eforturile in a gasi vinovati, rezolvari gresite, cai de imbunatatire, motive ce intirzie dezvoltarea retelei (afacerea de care vorbesc), metode de motivare, etc. Aproape toata seara s-a vorbit despre lucruri care ,,se pot scrie”, teorii cum le zic eu. Si ma gindeam cind va fi ,,cea mai potrivita zi” sa incepem sa vorbim despre Legea atractiei, despre gindurile noastre, energia care guverneaza tot si ale carei legi au cuvintul suprem ? Este foarte bine sa sti cum sa faci, dar atunci cind vezi … simti un zid invizibil pe care, din ce in ce mai putini  il trec, ar trebui sa ne gindim la Creator (Dumnezeu sau cum vrei sa-i spui), la ce vrea El de la noi, care ne este menirea (nu m-am gindit niciodata in viata mea la asa ceva pina vara trecuta) pe lumea asta?

Daca nu ai citi articolele mele din ultimele luni si nimic de genul poti accepta pentru moment ca toata energia materiei, la un moment dat, a fost facuta de Cineva. Si in tine este energie (atomi cu energia electronilor) si toate au un mers stabilit de Cineva (fiecare celula stie unde sa se aseze pt crestere si ce sa faca la maturitate) si toate legile universului le-a facut Cineva. Numai gindind simplu la toate astea, poti realiza ca Cineva a pus si in tine energie si ca si Tu te supui acelorasi legi ale universului. Admite asadar ca in tine este Cineva si ca esti la fel cu tot universul si corp comun cu Universul. Revenind pe pamint: eu am puteri inestimabile (Cineva m-a unit cu universul – in mine este Cineva), legea atractiei (emotia fericirii atrage fericire, emotia deznadejdii atrage deznadejde) este valabila si pentru mine … ce-mi mai trebuie?

Un lucru poate cel mai greu de inteles! Se spune: ,,la inceput a fost cuvintul!” (Nu am citit Biblia si nu stiu cind o voi citi). Deci intii trebuie sa fie emotia si pe urma palpabilul. Intii trebuie sa fii fericit si pe urma se intimpla lucrurile pentru care sa fii si mai fericit! Si ca sa intelegi mai bine sa sti ca sunt foarte multe materiale despre sine, suflet, dezvoltare personala, pe net si in librarii si ziare … Doar trebuie sa vrei si pe urma sa faci exercitii: traiesti cu toata fiinta ta emotia fericirii si pe urma vor veni toate semnele posibile din care sa-ti dai seama cum sa continui. 

Eu apoi am descoperit ca menirea noastra este dezvoltarea noastra. Si daca tot incepi sa crezi ca Cineva este in tine si cu tine, vei afla si ca scopul tau nu poate fi an afara ajutorului pe care sa-l dai si altora. Nu-ti poti permite sa vrei sa te dezvolti, muncind pentru un scop care sa te implice toar pe tine ! Revenind la seara asta, toata lumea stia ca trebuie sa-si stabileasca un scop ca motivatie pentru a face afacerea. Nu toata lumea stie ca scopul asta trebuie sa insemne munca pentru altii, trebuie sa dainuie, sa ajute la dezvoltarea altora ori drumul catre scop, ori scopul in sine. Cum pina acum marea majoritate au luat cuvint cu cuvint ce trebuie sa faca, prea putini l-au inclus si pe Dumnezeu (Cineva) in FORMULA SUCCESULUI.

,,Iubirea e soluţia universală, e cheia care deschide orice lacăt, e firul care ne leagă pe toţi.”

Am uitat sa iti spun: Dumnezeu (Cineva) a facut totul din IUBIRE! Datorita unimii se considera ca iubirea a ,,fost cuvintul”, a stat la baza a tot. Si atunci: trebuie sa iubesti pe Cineva pentru ca altfel nu ai exista si nu ar fi nimeni din ce iubesti, trebuie in primul rind sa-liubest pe El si apoi sa te iubesti pe Tine pentru ca in tine Cineva a pus iubire si esti perfect (se spune ca Dumnezeu nu are timp pentru ciorne).

Si iti mai spun ceva, ai citit in articolul anterior ce inseamna apatia si cheful de viata. In seara asta am avut energia necesara sa scriu pina la ora asta (dimineata) si pentru ca in gindurile mele, gindurile mele isi largesc aria din ce in ce mai mult si in rezonanta cu altele de aceeasi natura la mine a ajuns …. iubirea … frumos!

Hai, azi este ziua cea mai potrivită să crezi. Astăzi este ziua cea mai potrivită să alegi. Astăzi este ziua cea mai potrivită să vorbeşti cu Dumnezeu.

Noapte buna, muzica o pun miine,

 

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Blog, Mesaje, Motivatie. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *