Secretul unei gindiri corecte …

Am citit in seara asta un articol care mi-a aratat ca se poate si mai clar decit clar. Punct. Plecind de la cuvintele de mai jos ale ,,prietenului” meu: Neale Donald Walsch, incerc  sa spun cum este si mai ales de ce trebuie sa iesim din zona de confort. In traducere de ce trebuie sa ne ,,gindim viata”. de ce Dumnezeu pentru asta ne-a creat.

,,In aceasta zi a vietii tale, drag  prieten, cred ca Dumnezeu  vrea ca tu sa stii: ca nu exista o „un mod potrivit” de a face ceva. Exista doar modul in care o faci.
        Sa nu-ti fie niciodata frica „sa-ti incerci mana”, pentru ca nu vrei ca nu cumva sa faci o greseala sau sa nu faci ceva „bine”. Succesul in viata vine cand esti dispus sa te misti intr-un Teritoriu Neexplorat.
        Aminteste-ti intotdeauna ca Viata incepe acolo unde se sfarseste Zona ta de Confort.”

Nu mi-a placut niciodata clasificarea gindirii in pozitiva si negativa. Asta pentru ca am gasit explicatiile in Legea atractiei. De povestit, insa, este mai greu. De fiecare data incepi cu energia eliberata de tine in procesul gindirii si al trairii emotiilor, cu drumul ei, cu undele ei, si cu intoarcerea ei la sursa.  In fragmentele (semnat Dinu Golban) pe care vreau sa le redau, explicatia mi s-a parut de o alta natura si parca mai usor de retinut.

,,Presupun că deja ai o idee foarte bună de unde a apărut gândirea negativă şi de ce gândirea pozitivă nu reprezinta ieşirea din situaţie. Acum îţi voi explica de ce gândirea corectă este  cea mai eficientă şi cea mai importantă.

De la sine, gândirea corectă implică cînd gândurile sunt în armonie completă. Prin aceasta vreau să zic că nu ai gânduri ce contravin dorinţelor şi intenţiilor tale. Un mic test. Gândeşte-te la ce doreşti de ceva timp încoace. Dacă ai măcar un simţ cât de slab că nu vei putea îndeplini aceasta,  asta înseamnă că la nivel inconştient ai gândire negativă.

  • Oare tot ce am scris e aşa de important?
  • Cui îi trebuie gândirea şi emoţiile ăstea?
  • Eu am trăit bine până acum, de unde tu ştii ce îmi trebuie?
  • Oare nu e mai bine să fie tot aşa cum este?

 

Eu consider filmul „The Secret”o capodoperă pentru 2 motive:

– Ne învaţă să ne asumăm responsabilitatea;
– Ne arată, că prin gânduri şi emoţii putem atrage orice lucru intenţionăm.

Presupun că ai auzit de conceptul „Legea Atracţiei”. El ne zice că 2 lucruri cu aceieaşi frecvenţă se atrag, adică fericirea atrage mai multă fericire, iar suferinţa atrage mai multă suferinţă.

Acum înţelegi de ce e aşa de important să ai o gândire corectă? Numai cu ajutorul ei vei putea obţine toate lucrurile care ţi le doreşti: mai mulţi bani, partenerul ideal, corpul sănătos. Aceasta o faci prin tipul de gândire, care îţi permite să ai 100% energie la dispoziţie.

De exemplu,

  • gândirea negativă ai la dispoziţie peste 100% orientate la lucrurile care nu le vrei.
  • În cea pozitivă, doar 5% la ce doreşti şi restul 95% la ce nu doreşti. De aia chiar şi dacă primeşti ceva bun în viaţă, e urmat rapid de o serie de evenimente negative, care ne fac să uităm de asta în câteva secunde.

Acum o întrebare. „Ce este energia şi în ce se măsoară ea?”

Energia nu e altceva decât emoţiile tale, adică orice emoţie e doar un grad de energie.

  • Emoţiile negative inhibă energia,
  • iar cele pozitive îi permit liber să circule. Ceva similar cu un râu.

Emoţiile pozitive reprezintă starea lină a râului, iar cele negative sunt reprezentate de barajele care oamenii le crează. Decă ar fi să simplificăm schema dată, păi ar suna în felul următor:

   –    Tipul de gândire ar fi ca o hartă sau o busolă. Pe o secundă închipuieţi că busola ta arată în 2 direcţii diferite în acelaşi timp. Ai putea să ajungi la destinaţia dorită? Sau închipuieţi că busola ta, arată la nord, dar în realitate tu te mişti la sud. Crezi că ai ajunge unde doreşti? Păi la gândire e fix aşa. Cum tu poţi obţine ce vreai, dacă mintea ta e concentrată asupra lucrurilor care nu le vrei?

   –   La rândul său, emoţiile sunt ca un motor. Ele ne dau putere sau crează acţiuni. Cred că ai observat când eşti în apatie, nu vreai să ridici nici degetul, iar când eşti entuziasmat, nimeni nici nu te poate opri? Diferenţa aici e în clasa de emoţii, care le simţeai când erai în apatie comparativ cu entuziasmul.

Acum hai se recapitulăm tot.

– Gândirea corectă reprezintă o armonie între conştient şi inconştient;
– Dacă doreşti să utilizezi Legea Atracţiei, păi ea este indispensabilă;
– Doar cu o gândire corectă poţi obţine tot ce doreşti în viaţă, fie fericire, fie bani sau ceva ce-ţi doreşti;

As mai aminti aici si Scopul, Visul care sa-ti atraga gindirea corecta.

Noapte buna!

 

 

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Afacere, Blog, Mesaje, Motivatie. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *