I Cheia fermecata …

Love

Love

Este poate singurul articol la care ma gindesc doar, si in loc sa incep sa-l scriu, intii ii caut muzica. Poate pentru ca ,,ce” m-a inspirat sa scriu acest articol face parte din muzica putin … sau mai bine zis ,,muzica sufletului”, face parte din poezia sufletului, din … cineva ar zice arta, eu cred ca ii zic viata … Chiar si citatele le-am cautat mai inainte a incepe sa scriu.

Am fost ieri (alaltaieri …ce mai conteaza) la un seminar minunat. A fost el minunat sau mi s-a parut mie pentru ca imi era dor de asa ceva. Inca o data am auzit cita importanta au scopurile in realizarea ta ca om. Cit de mult poti evolua si cit de multe poti realiza fiind putin sincer cu tine in momentele in care te gindesti cum, cine iti doresti cu adevarat sa fii. Se spune ca nici o dorinta nu ne vine in minte fara a venii si solutia prin care se indeplineste. Nu este usor, dar nu merita sa facem totul ca sa vedem daca este adevarat?

De ceva vreme am o imagine in fata ochilor despre ,,un om” care in anumite momente este transformat in ,,ceva” ce nu il caracterizeaza … sau schimbarile au fost atit de mari … Nu realizez cum pot ,,vorbi” cu mine atit de frumos si duios si cind dau sunet gindurilor sunt altul. Devin parca o marioneta fara sentimente care in virtutea inertiei vorbeste si gindeste. Spun inertie, pentru ca multa vreme mi-am zis ca totul este ,,roz”, nefiind deloc adevarat. Nu erau minciuni, ci exercitiul vietii in care ,,ce emotii traiesti acum, de aceleasi vei avea parte”. Si cum ,,ce nu te omoara, te face mai puternic” m-am trezit alt om decit cel care sunt. Nu sunt fals dar deocamdata completarea (schimbarea) mea este mai puternica, noua fiind, si acapareaza … poezia si muzica si sensibilitatea si sufletul … Numai Domnul stie in ce cantitati uriase le am. Cind eram pe la scoala mama a facut o remarca, in una din serile in care intirziam, stind de vorba: cum poate sa-ti placa Eminescu si limba germana? Si atunci stiam ce spunea, nu eram chiar mica, dar acum … Acum cind aveam cu cine sa vorbesc ,,poezie si muzica si sensibilitate si suflet” … acum eram ca un robot care isi invatase lectia aia cu … nici o lectie. Daca ar fi invatat bine lectia cu   ,,vezi ce emotii traiesti acum, de aceleasi vei avea parte” o aplica. Deci bietul robot a obosit!!! Imi tot repet cit de bine imi este atunci cind nu e, incit atunci cind ,,vorbesc” cu Eminescu ii vorbesc in nemteste. Unde e partea cu mizica si vals si sentiment si trairi … unde, cum de m-am ascuns asa de bine de ma regasesc atit de rar?

 

Asculta aceasta muzica divina si … poti incerca sa si dansezi … 

 

http://www.youtube.com/watch?v=U4J0MKsG_is&feature=related

Muzica este legătura de chei fermecate, cu care se deschid uşile universului sufletesc.Valeria Mahok

Muzica este o doamnă pe care o iubesc încă, pentru că îmi dă aerul pe care îl respir. Avem nevoie de tot felul de hrană. Iar muzica domoleşte şi hrăneşte foamea din noi pentru apropiere şi armonie. –  Cat Stevens

Cind am gasit citatele astea am stiut inca odata de ce mi-e dor de muzica: pentru ca ,,domoleşte şi hrăneşte foamea din noi pentru apropiere şi armonie”.

http://www.youtube.com/watch?v=-sU4mgkGtrs&feature=related

Muzica este o armonie agreabilă în onoarea lui Dumnezeu şi desfătarea permisă sufletului.  –  Johann Sebastian Bach

http://www.youtube.com/watch?v=HiwI5k-gFwc&feature=related

De n-am fi avut suflet, ni l-ar fi creat muzica.  – Emil Cioran

Nu tin minte sa-l fi ,,intilnit” printre Bach si Johann Strauss pe Cioran dar este minunata remarca lui.

http://www.youtube.com/watch?v=6_y5Q6PDqeI&feature=related

 

 

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *