Esti Liber – Fii Libertate

 

479848_608392182504149_1574132557_n

Libertatea nu constă în faptul că oamenii pot face tot ce doresc,

ci în faptul că ei nu trebuie să facă ce nu doresc. – Jean Jacques Rousseau

Doua citate pe care le-am iubit din prima. Daca din cind in cind s-ar invata la scoala si cite un asemenea citat, lumea ar fi mai fericita. Ai cunoaste mai multi oameni fericiti. Ar fi oameni mai putin incrincenati, oameni mai putin amariti si oameni care ar uri mai putin viata care le-a fost daruita.

Toata lumea la scola este cu ochii pe cei slabi la anumite materii (vorbesc de parinti). Si cuvintul de ordine este: trebuie sa inveti la toate! Asta pot pricepe. Nu pot pricepe insa: trebuie sa-ti placa! Dar, ma rog, cine sunt eu sa dau sfaturi? Pune-te o clipa in sufletul unui om care dupa ceva cautari gaseste ca ii place sa faca ceva. Gaseste ca are un talent, e priceput la ceva. Gindeste-te ca tu esti acela si ca mai inveti putin despre talentul tau si realizezi ca ai putea ajuta si pe altii ,,muncind” cu talentul tau. Gindeste-te cit de fericit ai fii muncind ce iti place, invatind sau ajutind si pe altii si eventual cistigind si bani din asta. Einstein are dreptate: fiecare dintre noi stie sa faca ceva ce l-ar face fericit, problema este ca suntem invatati sa facem ,,ce trebuie” si mai putin sa ne cunostem sufletul. Citi dintre noi am fost invatati ca in viata poti face ce-ti place si sa fii fericit. De cele mai multe ori serviciul era asociat cu o munca si un timp ocupat care trebuia obligatoriu sa fie nesuferit, si sursa permanenta de stres.

Cind am aflat ca pot sa zic nu, am zis ca merita studiata ,,problema”. Si nu pot sa spun decit ca eforturile mele au fost incununate de succes. Nu am inceput sa ma razvratesc impotriva nimanui. Am inceput pur si simplu sa citesc si sa invat Cine sunt eu, si am vazut ca la baza toti suntem Unul si Tot inseamna si Eu, si ca la baza a Tot sta atomul mai precis energia lui. Am incercat sa-mi imaginez cum ar fi daca as pune in practica Legea Atractiei pornind de la a fii recunoscatoare ca Exist. Exercitiile de fericire despre care tot vorbesc, eu le fac de multa vreme si apoi pe urma te bat pe tine la cap. Si mi-am imaginat eu toata puterea asta de care dispun folosindu-ma de legile amintite si am realizat dintr-o data ca sunt Libera sa vreau si sa am! Am realizat ca pot face ca serviciul pe care il am sa-mi placa (culmea e ca am reusit destul de mult in acest sens!), am realizat ca in sfirsit mi-am gasit ,,vocatia” (nu stiu ce e aia dar seamana cu … talentul). Cu ajutorul ei mi-am creionat un scop. Vreau sa spun ca asa cum faci treaba repede pentru ca seara incepe filmul tau preferat, asa ma misc eu ziua pentru ca seara sa ,,muncesc” la ce imi place. Nu pot sa-ti spun deocamdata ca traiesc din vocatia mea. Dar pot sa-ti spun ca ce ti-am indrugat eu mai sus sunt puse in practica de foarte, foarte multi oameni si nu vrei sa sti citi tineri si asta ma face si mai fericita. A iubi presupune a merge împreună în aceiaşi direcţie, dar fiecare pe drumul său. Fiecare catre scopul sau. Căci gestul cel mai nobil al iubirii constă în a-l ajuta pe celălalt să devină liber. Este o fericire sa poti sa-l ajuti in realizarea scopului sau. Simt ca dincolo de orice citate, iubirea asta ESTE, pentru ca nu sufoca, pentru ca Exista si este libera sa se desfasoare. Mai am un milion de citate despre cit de fericiti putem fii daca vrem, cit de fericiti am fost meniti sa fim, si cum putem sa fim intr-adevar Liberi! Nu este mult de invatat sau daca este, chiar merita sa vrei sa-ti traiesti viata pe care ti-o doresti. Nu am uitat nici de Divinul din tine despre care trebuie sa inveti, pentru a afla inca odata ca El nu poate fi incatusat, ca nu-ti permiti sa nu ai incredere in Tine!

Iubire in suflet!

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Blog, Mesaje, Motivatie. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *