Iubirea de … sine

 

223592_505427292841179_1321968997_n

         Cea mai puternica dintre toate fortele magnetului este iubirea pentru Sine – scriam in ultimele rinduri ale articolului anterior. Sa te iubesti ar putea suna a egoism. Ar putea, dar nu este. Este doar primul pas in a capata curaj. Este pasul important, poate cel mai important in drumul catre increderea in Tine, incredere care, daca nu o ai, iti omoara visele in fasa si inainte de asta iti pune bariere in cele mai importante actiuni ale tale. Am tot vazut filmulete cu teme din cele mai variate, cu fraze frumoase, cu muzici superbe, cu imagini de vis. Recunosc m-au inspirat sa scriu acest articol, dar … Mie nu mi-ar fi facut nici un bine aceste minunate cuvinte daca nu as fi avut in bagajul meu de cunostinte cite ceva despre ce inseamna concret ,,lumea” in care traim. Si ca sa nu cad si eu in capcana neincrederii in Sine, voi creiona lucrurile care m-au facut pe mine sa inteleg cele de mai sus.

           Fiecare suntem unici, nu a mai fost nici unul ca noi, nu s-a nascut si nici nu se va naste. Sa ma iubesc pentru ca sunt unica. Asta nu mi s-a parut un motiv. Am auzit spunindu-se ca: am avut parinti diferiti, ca am crescut in locuri diferite, ca am invatat lucruri diferite, etc., etc. Da, sunt adevarate. Dar ce inseamna in fapt, fizic acest lucru? O celula umana, seamana cu alta a altui om, atunci care este diferenta? Cum sa ma iubesc stiind ca sunt unic daca stiinta imi demonstreaza ca nu sunt? Trebuie sa fie altul motivul. Si tare as vrea sa-l cunosc pentru ca vreau: sa am curaj si incredere in mine ca sa ma iubesc.

,,Obiceiul de a te compara cu ceilalti sau a incerca sa fii ca ei, reprezinta cel mai mare obstacol in calea iubirii de Sine” – am gasit scris. Nu-mi place sa fiu ca altii doar pentru motivul ca nu-mi ajunge ,,fericirea” care pe altii ii multumeste. Trebuie sa mai fie ceva. Sa fac, sa stiu, sa fiu ceva care sa ma ridice acolo unde pot sa ma iubesc.

         Sa te iubesti ar putea suna a egoism. In realitate este cea mai puternica baza pentru a-i iubi pe ceilalti. Reusind sa te accepti asa cum esti si sa te iubesti, vei reusi sa-i lasi si pe ceilalti sa fie asa cum sunt. Nu vei incerca niciodata sa transformi pe nimeni asa cum fac cei mai multi si asta este sursa tuturor nefericirilor, in cuplu in primul rind. Cum sa intelegi asta? Intelegind definitia ENERGIEI!

Totul este energie: Universul, galaxia, planeta noastra, oameni, organe, celule, molecule, atomi …

Cine este ENERGIA?

            Mergi la un fizician specialist in cuantica si intreaba-l: „Cine creeaza lumea?” Iar el va spune, „Energia.” Sa descriem energia:

1. In primul rand, ea nu poate fi creata sau distrusa.

2. A existat dintotdeauna, tot ceea ce a fost exista in continuare: ia o forma, o pastreaza o vreme si apoi renunta la forma.

            Mergi la un teolog si intreaba-l: „Cine a creat Universul?” El va spune, „Dumnezeu.” Bine, atunci descrie-l pe Dumnezeu.

1. Dumnezeu a existat dintotdeauna, nu poate fi creat sau distrus.

2. El este tot ceea ce a fost, tot ceea ce va fi, luand forma, dainuind in forma si renuntand la forma.

           Aceasta ENERGIE este si in MIne, si in Tine si in Ceilalti fie ca-s prieteni, dusmani sau iubit. Aceasta ENERGIE eu o consider a fi Divina. Daca Divinul este in mine, El le poate pe toate, eu pot tot, cine este impotriva? Si daca eu am puterea si Tu o ai, si nu de la mine, cum sa nu te iubesc la fel ca si pe mine? Si Tu si Eu suntem Unul. Din momentul asta incepi sa ai incredere in Tine, in Dumnezeul din Tine si incepi sa recunosti si Divinul din fiecare om pe care altadata il judecai.

         Atunci cind incepi sa te iubesti ca pe ceva Divin, te trezesti ca stralucesti. Te trezesti ca nu-ti mai e frica de … de toate lucrurile si ,,lucrurile” de care iti fusese groaza si sila si rusine. Te trezesti ca sufletul ti-e plin de liniste, ca nu mai tremuri, ca lucrurile, ce va sa vina, sunt normale si vei avea surpriza … da, ce surpriza, sa constati ca sunt mult mai usor de ,,dus” pentru ca: ,,dacă îţi doreşti iubire trebuie să emiţi iubire. Toate vibraţiile pe care le emiţi mental sau verbal se întorc înapoi la tine într-o formă similară”

,,Iubirea de Sine este ceva si misterios” – am gasit scris. Eu spun ca este ceva foarte ascuns, foarte indepartat si de nepatruns pentru omul ,,educat”, de scoala si societate, intru valorile morale si umane si adevarate si mai ales in traditiile care s-au mostenit, etc., etc.

,,Doamne, liber mă simt în sfera Ta. Captivi sunt cei de-afară. – Valeriu Butulescu”

Marturisesc, atunci cind am gasit vorbele astea, le-am pus deoparte. Imi doream sa le patrund dar imi ,,alunecau”. Atunci, insa, cind am realizat cine sunt, ce puteri am si ca pot sa invat sa le folosesc, cind am inceput sa am si primele semne, primele ,,victorii” ale luptei duse cu mine, atunci m-am simtit intr-adevar LIBERA. Cind m-am iubit si am fost libera a venit la mine si Iubirea, dulcea mea ,,nebunie”!

Iubire in suflet!

 

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Blog, Mesaje, Motivatie. Bookmark the permalink.

One Response to Iubirea de … sine

  1. cristinn68 says:

    …Iubire in suflet !…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *