Intrebare buna

 

Care este cea mai buna intrebare pe care ti-o poti pune azi?

ora_de_vara_57829100,,Ce-ai zis? Ce poate sa-mi aduca mie bun aceasta intrebare? Spune tu daca stii! ” Poate esti tentat sa gandesti asa dar poate mai stai putin sa te gandesti. Am dat peste o poveste a unei femeie de afaceri care intr-un un moment delicat din viața sa, acela în care după doi ani de muncă fără rezultate se afla pe punctul de a renunța. Salvarea a venit din partea mamei care a a intrebat-o daca este convinsa ca hotararea de a renunta nu e luata cu cinci minute mai devreme decat momentul in care va venii rezultatul?

Te gandeai la asa ceva? Eu nu, desi am citit cateva citate in acest sens. De unde stii ca daca renunti nu te vei intreba toata viata ,,cum ar fi fost daca?”. Sunt intr-un MLM si deocamdata n-am de gand sa renunt dar ma gandeam la cei care vor s-o faca. Eu cred ca cei care vor s-o faca nu stiu sa fie cinstiti cu ei. Toti vorbim de integritate, minciuna, etc, dar un lucru deloc simplu este cel mai banal pe care poti sa-l faci: sa incerci sa te intrebi ce-ti doresti de fapt. ,,Bani!” Raspunzi repede, avand in cap doar nevoile imediate si alea care se ,,vad”, si negi repede competentele tale. ,,Nu-i de mine!” Cauze pot fi si de natura educationala. Afacerea ta nu are cum sa fie mai valoroasa ca tine. Daca nu ai cunostinte in domeniul in care ai intrat poti sa le inveti dar eu cred ca alta e problema. Nu poti da vina la infinit pe factorii externi gen timpuri, criza, rautate. Cred ca nu esti convins ca tu meriti mai mult decat crezi tu ca meriti, cred ca tu nu te-ai gandit serios la ce iti face tie placere sa faci. Nu ai avut rabdare cu tine sa-ti gasesti harul cu care ai fost inzestrat, lucrul pe care tu il faci foarte bine. Chiar daca pentru moment tu spui ca vrei bani, ce-ti spun eu sa cauti la tine nu te opreste din acctiuni. Lumea de acum vorbeste de puterea emotiilor noastre. De aceasta putere putem beneficia daca stim ca ele rezoneaza cu ale altora si atunci bucurand pe altii ne facem noua bucurii.

poarta-viselorPoate fi de ajutor o intrebare buna? Bineinteles alta decat … ,,sa renunt?”. Am urmarit un interviu al lui Andy Szekely si de la el am luat ideea. In raspunsuri se furiseaza scuze si nu de putine ori inchid niste drumuri care numai in mintea noastra sunt inchise. Asadar, ideea asta mi se pare minunata: acolo unde spui ,,gata, nu mai pot” incepi sa-ti pui intrebari: am obosit sau nu imi bucura sufletul? Ai putea incerca si cu asta: ce as putea muncii fara oprire si sa nu mi se para munca?

http://mlmnews.opv.ro/o-intrebare-buna-de-pus-atunci-cand-esti-tentat-sa-renunti/?p=7290

 

Iubire in suflet!

 

 

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Afacere, Blog, Mesaje, Motivatie. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *