Nu poţi omorî timpul fără a insulta eternitatea – Charles Baudelaire

… m-a fascinat aceasta exprimare. Eram in cautarea unui titlu pentru articolul meu si ma cam pierdusem cind am gasit aceste cuvinte. Te gindesti oare serios la timpul pe care il omori cu buna stiinta, cita fericire ti-ar putea aduce daca l-ai iubi in loc sa-l omori?  Citi dintre noi nu insultam eternitatea? Citi dintre noi nu am insultat-o timp nelimitat pina cind … pina cind unii dintre noi ne-am trezit.  

Dupa o seara minunata, despre care voi vorbi imediat, am vorbit la telefon cu o mai veche cunostinta. Dupa ce am epuizat subiectul, convorbirii telefonice, i-am pus o intrebare pe care mi-o pusesem cu ani in urma si care mie nu mi-a dat pace pina am gasit CaliVita: tu in afara de servici si gospodarie, faci ceva pentru tine, pe care sa-l iubesti atit de mult incit sa te faca fericita?   Raspunsul a venit repede: NU! Dar nici nu pot sa fac ce faci tu!   

Bineinteles ca-i lipseste ,,lucrul” de care ii vorbeam.  In urma cu citiva ani vorbindu-i de CaliVita mi s-a parut destul de distanta. Am dat vina pe prejudecati si pe nestiinta mea de a-i arata ce trebuie. Aveam in cap si ideea ca nimic nu o va intoarce spre vorbele mele.

Este mai uşor să dezintegrezi un atom decât o prejudecată.        Este mai dificil să distrugi o părere greşită decât un atom. – Eistein       

Tot el spune: Timpul există pentru ca lucrurile să nu se întâmple în acelaşi timp.  Probabil nu trebuia noi sa ne ,,intimplam” amindoua deodata sau nu a terminat de ,,insultat eternitatea” … sau a terminat si de aceea m-a sunat! Timpul ne va dovedi cum este.

In seara asta a vorbit o doamna despre cei citiva din sala, managerii ei, despre cum au reusit ei si de la ce au plecat. Este foarte adevarat ca nu toti stim ca putem avea ,,vise” in viata. Ma numar printre ei. Unul din cei care au reusit a plecat de la dorinta de a face cadou fiicei o pereche de pantofi de sport ,,Adidasi’. A ajuns la citeva mii de euro pe luna. Altul a voit sa stringa ceva pentru nepoti, sa le lase ,,ceva” pentru cind nu va mai fi. A reusit sa le lase la fiecare mostenire cite o pensie de citeva mii de euro.  Au intrat in aceasta ,,oportunitate”, au invatat ca pot avea ,,visuri”, si cum sa munceasca pentru ele.                  Dacă vrei să duci o viaţă fericită, ancoreaz-o de un scop, nu de oameni sau de obiecte – Albert Einstein.                              Timpul imi dovedeste la tot pasul ca Einstein avea dreptate. Nu este singurul care afirma acest lucru.  

In vara anului trecut am citit o carte minunata scrisa de Jon Maxwell – Realizeaza-te pe deplin. In aceasta am gasit iar ideea ca Dumnezeu ne inzestreaza pe fiecare cu un anumit potential. Asta stiam. Dar ce nu imi era clar era ca daca nu cauti sa-ti dezvolti acest potential inseamna (in cuvintele mele) ca esti impotriva lui Dumnezeu. Acest lucru nu este permis. Trebuie sa faci ceva. Dar ce? … ani in sir m-am intrebat!. Tot aici am aflat ca nu exista cale mai buna pentru a-ti dezvolta potentialul decit sa-ti fixezi un scop (vis – cum ii zic eu)!   Dacă vrei să duci o viaţă fericită, ancoreaz-o de un scop, nu de oameni sau de obiecte – Albert Einstein. 

Oamenii acestia intrind in CaliVita si dind de astfel de carti (repet: sunt in librarii dar mie nu a stiut nimeni sa mi le recomande) au gasit o cale sa-realizeze potentialul, sa-si cladeasca increderea in ei si apoi, capabili fiind, sa cunoasca si sa impartaseasca celorlalti succesul si implinirea, pentru ca ,,succesul tau depinde direct de succesul celor pe care tu ii ajuti”.

Cei mai multi refuza aceasta oportunitate motivind lipsa de timp. Este o minciuna care se vede de foarte departe. Ei isi omoara timpul fara sa stie, cu lucruri care sunt inutile de cele mai multe ori. Adesea nu-si dau seama ca au omorit timpul decit dupa o mare ,,pierdere” sau cind ajung la limita sanatatii sau a vietii. Altii cauta obstacole, critici pentru a-mi demostra cit sunt de meticulosi si ,,clarvazatori”.             Pentru acestia cuvintele de mai jos sunt ca o manusa:                   Nu pierdeţi timpul căutând obstacole; s-ar putea să nu existe. – 

 

Este titrziu si vreau si o melodie sa caut, dar revin!

 

http://www.youtube.com/watch?v=_1_MydgRFZw&feature=related

About Luiza-Maria

In Bucuresti cu CaliVita ,,de mână". Sunt cea mai fericită mamă a doi baieții briliante și fericita posesoare a unei familii de invidiat: sora, cumnat și minunați nepoti.
This entry was posted in Afacere, Blog, Motivatie. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *